Hon som s..t i vasken

Nej allting löser sig inte, vet ni!

Det är detsamma jag säger till min son när han försöker trösta mig.

Ni får ta det som en oerhörd negativism, en galen svart syn på saker och ting eller en totaldipp.

Precis som ni vill.

Orkar inte vara positiv.

Det löste sig inte med mor.

Inte alla klarar den här förbannat komplicerade skolan.

Folk dör hela tiden av knark fast de lovar och svär att de inte håller på.

Jag kan inte lösa allt.

Jag orkar inte lösa allt.

Det är vårt fel säger mannen. VÅRT FEL!!!

Antagligen har han rätt.

Vi låter allt dra oss med, ner i avgrunden.

Det gör ingenting om ni inte förstår mig nu.

Jag förstår mig inte själv heller.

Behöver en paus.

Kanske från allt…

 

 

6 reaktioner på ”Hon som s..t i vasken

  1. enaningomyoga

    Jag tänker att när man står mitt i stormen av jobbiga saker så är det omöjligt att se klart. Man får andas och bara ta en stund i taget. Tror att det är få människor som orkar vara positiva när traumatiska saker händer, man kan se saker i backspegeln men sällan när de sker. Jag tänker att du inte ska kräva för mycket av dig själv och nej, det är inte ditt fel att din mamma blev sjuk och dog, det är livet som sker. Och nej, alla klarar inte skolan hur hårt de än försöker, men det finns andra vägar att gå tänker jag. Även om de inte syns just nu. Och nej, man kan inte göra mer än det man förmår. Ingen klarar allt. Och ibland när svårigheterna tornar upp sig så känns allt bara omöjligt. Jag tror jag förstår var du är. Jag tänker att du får vara snäll mot dig själv nu. Njut av det som går, en kopp kaffe i solen, din hund, att du ändå har din lilla familj. Om jag var i Rom skulle jag hålla om dig länge och sen skulle vi hitta något att skratta åt. Trots allt. Varm och lång kram!

    Gillad av 1 person

    1. Tack Annika! Vet , jag var inne och tittade på din sida om sorgebearbetning. Jag vet ju att det är många sorger och inte bara döden. De ploppar ju upp nu igen. Ska försöka vara snäll mot mig. 💖

      Gillad av 1 person

  2. Stackars dig, ibland kan det kännas som att det inte finns något att se fram emot att allt bara blir sämre och sämre, det finns ingen åtetvändo. Tänk då vad är det värsta som kan hända. Inse att om det värsta händer, så klarar du det.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar