Skriva om

skriva bättre.

Stora sonen verkar ha tappat sugen.

Minsta sonen blir snart avstängd igen.

Jag satt på skämspallen i lärarrummet igår igen. Värstingföräldern som med näbbar och klor högg sig fast i saker skolan gjort fel. Platt fall. De vill inte ha min unge där. Inte ens skolpsykologen vill det (hen var dock inte närvarande) utan hänvisar till kollegor utanför skolan. Tio minuter hade jag då det var fler möten på gång. Jag blev nerklubbad tillsammans med min frånvarande son. Rummet fullt av lärare och ingen sa; ”jag vet någon som kan hjälpa dig.” De vill bara bli av med skiten. Min skitunge.

Nu har jag skrivit på detta circa tio gånger och alltid suddat ut. Det får vara. Låta vara. Låt stå!

Tänker inte fortsätta skämmas för att vi är en familj som mår dåligt. I välfärdens europa.

Det finns det som är värre. Jag har varit med om värre.

Drar ett kort så drömmare jag är. Det blir Vargen. Släpp taget är rådet.

20190313_0724138778332250179469364.jpg

6 reaktioner på ”Skriva om

 1. Det är förskräckligt att ingen i skolan kan hjälpa din son, någon lärare borde kunna förstå vad han behöver, hur de ska lägga upp skolarbetet tillsammans med honom. Stackars er, att bara få motstånd i stället för hjälp och motivation.
  Styrke Kramar till er, hela familjen.

  Gilla

 2. monica kallin-ticconi

  Det finns ingen som hjälper en här.Detta är landet av ”fai da te” enligt mig.Man får hjälpa sig själv.Skolan stjälper,inte hjälper.Du behöver verkligen inte skämmas.Alla har sina problem,alla har sitt kors att bära.Du är tyvärr bara en av alltför få som berättar om det och ber om hjälp.Alla andra lägger locket på och målar upp den perfekta fasaden. Ni som familj måste försöka komma fram till vad som är bäst för er och hur ni ska ta er framåt.ibland blir det ett steg framåt och tre bakåt.Det gör inget. Det enda man kan göra är att försöka prata,försöka nå fram,försöka rida ut stormar.Finnas där när det är tungt och aldrig,aldrig släppa taget.Gå hemifrån då och då för att andas och för att orka komma tillbaka.
  Styrke-kramar från mig till dig ❤
  Monica

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s