Del 5 Med näsan upp i himlen

Den där mamman är en envis själ. Många gånger har hon lyft berg och flyttat höghus.

Fast i detta avsnitt får man verkligen se anledningen till att hon söker hjälp…hjälp till sig själv.

Ja, för denna supermamma håller på att sjunka djupt ner. Hon har glömt hur man simmar. Inte ens hundsim kan fungera. Livbojen är alldeles nödvändig.

Ur hennes mun kommer en spya stor som ett hus, eller två. Den handlar om hur hon fått ta stora tunga bitar själv för att sedan höra hur det är precis tvärtom. Tystnaden, som är livsnödvändig när man har att göra med sparkande tjurar, förlöjligas.

Framför moderatorerna berättar hon om anklagelserna i bilen på väg hem efter förra besöket. Om vägran att ta del. Om hur hon simmar i lera.

Om hur ungtjuren inte alls vill höra talas om att bli räddad av riddarna vid…hmmm…bordet.

Hon får en hemuppgift igen. Den andre ungtjuren ska bli inblandad…kanske. Hur vänder man sig till en hormonstinn hanne som bara vill göra coola saker och tycker att följa med morsan är pest…även om så bara till snabbköpet?

När hon berättar om hur den störste unge tjuren inte alls vill bli hjärntvättad som vissa av hans kompisar blivit på stället hon befinner sig brister moderatorerna ut i skratt. När hon säger att om hon kunde skulle hon gladeligen lägga sontjurens hjärna i deras händer, och be dem renovera…inte göra om, nej, det var en vacker hjärna från början… putsa och damma av den på bästa sätt bara… ramlar de nästan till golvet av skrattkramp.

Innan allt detta får man se glimtar, under det att en mamma berättar om hur hennes 22 åriga dotter långsamt förintar sig själv i skuggan av en fyrtioåring, ur mammans kamp för sin syster. Den som vid 31 gick i kras.

Så klart att den påverkar. Så klart att den leder till regression.

Sådan tillbakagång som gör att hon bara vill ligga i gräset och glo uppåt igen.

I det blå. I det molniga. I ingenting. Eller se träd och vass. Varför inte moln?

Vad i hela fridens namn håller hon på med? Slåss hon mot väderkvarnar?

Ingen aning, men hon behöver sannerligen både himlen och moderatorerna. I blandad ordning.

2 reaktioner på ”Del 5 Med näsan upp i himlen

Lämna en kommentar