Trädgårdsfredag # 3

Försökte igen med min lilla kamera. Det blev överexponerat och fult och jag tänkte slänga skiten när jag kom på att jag kanske skulle kolla inställningarna först.

Jag som fattar väldigt lite när det gäller tekniska saker hade ju ett vagt minne av att sist jag försökte hade jag pillat på ljusinställningarna utan att veta riktigt vad jag gjorde. Letade efter makron som jag inte fattade var den fanns och blev liksom arg utan att försöka klura ut hur det fungerade. Reagerade på det sämsta tänkbara sättet. För att jag inte kom ihåg hur man gjorde.

Såklart var det i ljussättningarna felet låg. Hade tydligen ställt upp hela skiten utan att veta hur. Ha ha ha! Bra att lära sig förstås.

I min trädgård just nu är jag så glad att jag bara stoppade ner den där tjockbladiga, tacksamma växten i ampeln som inget verkade trivas i.

Även om det bara blir en blomma är det ju bara början tänker jag.

Bouganvillean bara bombar oss med blommor just nu.

Och så blyblommorna som klättrar upp i granatäppelträdet.

Räknar förtvivlat granatäppelfrukterna som ska mogna till hösten. Hittar iallafall två.

Så glad för det. Jag blev ju så rädd när mitt träd tappade bark i våras. Det gör det fortfarande och jag vet inte om jag borde ge den lite medicin till för rötterna som fått röta.

Jag har ju en liten experimentodling också. Fast jag har den uppe på terrassen så att inte sköldpaddorna ska käka upp den för mig ( de kan i och för sig klättra upp men än så länge har bara en padda varit vid köket och snokat)

Jordgubbarna som liksom inte vill sig. Plantan ser fin ut men det blev några bär i fjor som en snigel, stor som ett hus, och fåglarna åt upp. Jag lyckades sno till mig ett.

I år finns där inte ens några blommor. Så synd. Mina favoritbär.

Persilja är ju tacksam, tänkte jag och öste ner massvis med frön. Fast den måste vattnas ofta annars lägger den sig ner. Och nu ser jag att den är full av vita prickar. Vad det nu är och orka googla och sånt. Suck!

Helt vanlig sallad som jag kört i ett par år och som brukar komma upp snabbt och lätt syns inte till. Bara några små ogräs.

Borde kanske lagt fiberduken på när jag sådde som jag gjort innan. Misstänker att fåglarna gillar just dessa frön speciellt mycket.

De där nedrans fåglarna som alltid dissat fågelmat jag försökt avleda dem med.

Eller så är grejen just den att plocka själv.

2 reaktioner på ”Trädgårdsfredag # 3

  1. Hannas krypin

    Ja, det är verkligen intressant det där med trädgård. Hur vissa grejer är plättlätt att få att trivas medan annat kräver lite mer arbete. Prickarna på persiljan låter ju inget vidare förstås. Undrar vad det kan vara för något.

    http://hannaskrypin.se

    Gillad av 1 person

  2. Så roligt du hänger på Trädgårdsfredag! Kul att se hur du har det i din. Jag längtar efter granatäpplenas mognad, vårt träd är fullt av frukter. Sallad kan jag inte odla nu, det är för varmt. Det får bli i höst igen nästa gång. Ha en fin kväll!

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar