Ko-lugn

Idag för exakt ett år sedan blev jag ett bröst fattigare.
I går var jag och pratade med plastkirurgen som ska piffa upp mig igen.
För ett år sedan var jag i fullständig panik. Allt gick så fort. Jag uppfattade bara hälften.
I går satt jag där och förvånade mig själv med hur ko-lugn jag var. Ställde frågor. Skrev upp. Ringde mannen för att stämma in datum. Ko-lugn…Vad vet jag egentligen om hur pass lugn en ko är???…Vad visste egentligen de som såg mig, för ett år sedan, skämta vilt om öl-terapin jag skulle gå på sen??? Sen efter operationen. Jag var ju i upplösningstillstånd där inuti. Det kanske en ko också är. Fast det inte syns.
Det som syns nu är att jag bara har ett skrutt-russin-bröst kvar. På vänster sida sitter ärret. Förvisso ett otroligt fint ärr. Väl läkt. Tar kort igen. Har snöat inne på det. O nej, ni ska få slippa se dom. Jag ser faktiskt rätt sjuk ut. Min alldeles för beniga bröstkorg blir liksom framhävd av skärsåret.
Därför går jag med på att bli opererad igen. Två operationer. Minst.
Han är en gammal dubbelvikt man, min kirurg. När han kommer in tror jag att han är patient där. Men så pratar han och det lyser till i ögonen. Han tar mått. Förklarar. Verkar definitivt veta vad han pratar om.
Vi har en preliminär datum för första operationen när jag går därifrån. Då tänker jag på att han faktiskt liknar en av mina svärföräldrars vänner. Den vännen som varit sjuk. Betydligt sjukare än vad jag har varit. Han är inte frisk ännu och kommer förmodligen aldrig att bli det heller.
Ja, det gör mig faktiskt ännu lugnare än lugnast när jag känt igen både röst och sätt i den här kirurgen.
Så där som när man bara känner sig hemma.

Så därför känner jag mig precis så lugn som man ska.
Och sen…om jag kommer ur allt det här lite mera kalas-pingla än när jag kom in…vad är det för fel med det då???

6 reaktioner på ”Ko-lugn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s