Yoga morgon

Vi vaknar alltid vid 6 kvart över 6. Det är ingen skrålande väckarklocka som får oss upp ur sängen. Mannen och jag är ett perfekt team, efter över tjugofyra år i samma slaf, på att få morgonen att starta.

Det är bara morgonsysslorna vi modererat med åren. Just nu ser det ut så här; mannen går på toa, jag ligger kvar en stund och försöker få ordning på högra handen som tar stryk under natten efter fallet i februari. Det är som om det inte riktigt är min hand. Den gör ont och går varken att öppna eller stänga. Sen sträcker jag på hela mig och kliar lite på hunden som undrar vem som ska ta honom till hans toa.

Just nu i denna period är det mest mannen som går ut med vovven på morgonen. Jag gör min yoga istället.

Fast den är också modifierad. Den är till förmån för min rygg och mina armar. Tråkig, enformig men nödvändig.

Efter att ha sköljt näsa och allt annat som behöver rengöras tar jag matta och filt och smyger in i vardagsrummet. Tänder min färgterapi lampa, rökelse och något levande ljus.

Sen blir det så här, medan ljuset ändras utanför:

IMG_20170926_081539
Skärpan är ungefär som min vid denna tid

 

Ungefär efter solhälsningar, sidplankan och trianglar av olika slag och andningslängder, måste jag knacka på trettoåringens dörr. För säkerhets skull drar jag också upp rullgardinen. Björnen ligger ändå kvar en bra stund under lakan och täcken.

IMG_20170926_081614

Tillbaka på mattan får benen en stund, alternerad andning genom näsan, medan jag hör snart- sextonåringen öppna dörren till sitt rum och gå med raska steg mot toaletten.

Under mina femton djupandningars halvgräshoppa till vänster och trettio till höger susar mannen förbi för att hota trettonåringen med en massa hemska följder om han inte masar sig upp omedelbart och får ett surt grymtande tillbaka.

Jag försöker hålla borta alla arga invändningar och samtalet som pågår i köket om ordning versus ”jaggörhurfanjagvillfördetärmittrum”. Sjunker djupare in i mina andningar, långt ner i magen när mannen och sextonåringen höjer rösterna allt mer och mer.

IMG_20170926_081700Det är först efter trädet och avslappningen som den yngste sonen masar sig iklädd det första han fick tag på samt hörlurar för att långsamt inta frukosten.

När jag sjunger mina Om för varje chakra och kör tyst för mig själv mina sankalpa slår ytterdörren igen. Mannen åker till jobbet.

Så där ja! Nu börjar dagen.

3 reaktioner på ”Yoga morgon

 1. Hi hi, som det känns igen fast vi har haft ganska lugna morgnar ett tag sedan äldsta dottern flyttade till pojkvännen, även om 8 åringen har någon gnällig tonårsperiod nu… Keep up med yogan:-)

  Gillad av 1 person

 2. enaningomyoga

  Haha ja du, livet har sina faser. Ibland kan jag nästan sakna det där larmet och stojet runtomkring. Nu är det bara mannen och jag. Och det är ju fint så. Kram!

  Gillad av 1 person

 3. Det låter som en ljuvlig morgon, förlåt, men sant 🙂 ♥
  Yoga i livets mitt med allt som är, och trots högljudda röster så är det ändå älskade människors röster.
  Precis sådär följer jag med morgonen utanför fönstret också när jag yogar. Hur ljuset/mörkret ser ut när jag börjar och hur det är när jag slutar. Det är som att vakna med universum.
  Varm kram!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s