Jag

När jag var hos min advokat undrade hon om jag fanns på FB. Jamen, såklart! Sen dissade hon mitt dåvarande profilfoto. Du är vackrare än så, sa hon. Som vanligt, när någon säger så, faller jag hårt till marken.

Jag har alltid haft svårt för bilder på mig själv därför kollar jag mycket noggrant så att jag ser trevlig ut innan jag sätter in det till allmän åskådning.

Vaddå, inte vacker på den bilden? Berättar för en kompis. Hon håller med advokaten. Jag fattar fortfarande ingenting.

Hallå, det här är jag faktiskt! Okej, jag har inte spenderat en sekund framför spegeln med ens lite mascara i handen. Det är då visst och sant. Men det är ändå jag. Jag till och med ler på bilden. Fasiken också, kan man begära mera?

Jag får tips av kompisen som är lite av ett selfieproffs. Jag ska ta bild med datorkameran i rätt ljus. Jag jahar och sen skiter jag i det. Tappar liksom tålamodet innan jag ens försökt.

Funderar väldigt mycket på vad JAG egentligen är just nu. Vem är personen där inne under detta åldrande skal? Vad är denne person?

Ibland vet jag alldeles säkert. Hon är den som skjuter upp även roliga jobbuppdrag in i det sista och sedan sitter och filar på det där intill sista möjliga inlämningsdag. Hon är den som söker nya jobb för hon måste bli oberoende sen sätter sig ner och önskar att ingen ska nappa för då vet hon inte var hon ska göra av hunden. Hon är den som vill stanna där hon är men ändå inte.

Ibland vet jag inte alls. Komplicerad? Svår? För snäll? För osnäll?

Precis som alla selfies jag tagit under åren har jag massor av sidor. Nu måste jag bara välja lite vilka jag vill ska framträda mest.

Nedan följer en rad bilder som alla är jag. I olika faser…eller ja, två i samma fas…Sverige fasen.

Bilden som dissades

Bild av mig i sommarens Sverige
Bild av mig på mitt flickrum
Jag i regn i en park i Rom
Jag på den tiden då vi höll julbasar (innan Covid)
Jag på väg ut med en kompis
Mitt skalliga jag

När jag ser alla dessa bilder tänker jag att det inte spelar någon roll hur fasiken bilderna egentligen ser ut. Det är ju den där tokfian där inne som räknas som mitt JAG i alla fall.

För egentligen tycker jag att jag ser likadan ut på bilderna; med eller utan smink. Med lite kilon eller utan några kilon. Jag är bara jag.

2 reaktioner på ”Jag

  1. Du är vacker på varenda en av de där bilderna, och jag HATAR att folk ska ha åsikter om andras utseende hela tiden. Hela vår del av världen är uppbyggd på yta och det gör mig sååå TRÖTT!
    Vadå vackrare, och varför i h-e ska din advokat ha åsikter om ditt FB-foto!? Jag fattar ingenting.
    Mitt favvofoto av dig är från ditt flickrum. Jag ser dig, jag ser din själ och den är sååå vacker❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s