Föräldrar

Att man blir irriterad på dem är naturligt. Eller?

Jag försöker tänka på det när jag får allsköns mög (skånska för skit) över mig igen. Efter ett telefonsamtal där vederbörande uppfattat saker som hans upprörda hjärna får till något annat får jag höra vilken skitmamma jag är. Och att han framstår som den elake…va?

Dessutom har jag varit ute och roat mig och satt in pinsamma bilder på FB och instagram.

Förlåt att jag inte sprang omkring naken! Förlåt att jag drack bara en drink!

Vet att jag varken sa fula saker om honom i telefonsamtalet eller uppförde mig som ett svin (svin är förövrigt högst respektabla djur) på stan. Ändå tar det där det ska.

Det gör ont. Fast samtidigt vet jag ju vad det är. Ångest. Hans ångest.

Förstår också att han blir irriterad över att jag gör sånt som hans mamma aldrig gjort innan. Den andra halvan av det ser han ju inte alls. Han bor ju med mig.

Fast ändå. Tänker att han är stor och vaccinerad. Eller kanske slutar man aldrig att reta sig på vissa grejer med sina föräldrar?

Visst blir jag också störd på en far som uppmuntrar mina söner till städning genom att ” bara köra dammsugare lite”.

Ja, faktiskt skulle jag vilja ge honom en rak höger då. Den ingrodda skiten och cigarettfimpar får du inte upp med en ”baradammsugning”.

Om det var så enkelt skulle vi fan inte ha proffstädare. Eller?

Kanske ska jag boka av rörläggaren som ska komma på måndag….kan ju själv köpa ett nytt rör, istället för det som läcker, och lite packning och ”baraskruvafast” skiten själv? Hittar man lätt som en plätt på Leroy Merlin ju.

Inte heller tycker jag att det är i tiden att köpa en bil från 1980-talet då den ”gamla” bilen blivit kasserad på besiktningen för att man inte har råd. Än Joakim Von Anka då som kör den sagda bilen mer???

Kan det ens vara ekologiskt försvarbart att köpa en så gammal bil? Eller? Det är ju återanvändning i allra högsta grad men var bilar från 80-talet ens miljövänliga? Ja, inte för att jag fattar mycket av detta, för elbilar går ju också över mitt förstånd? Batterier är väl aldrig särskilt miljövänliga? Eller?

Tänker dock att det borde vara en investering att ha en bra bil när man bor på landet. Man är ju så beroende av den där.

Fast igen, vad vet jag om bilar. De ska ju bara ta mig från A till B. Helst hålla hela vägen.

Jo, visst blir man irriterad på sina gamlisar. Klart!

Särskilt får den som man har närmast, eller bara den enda som finns kvar, på skallen. Helt klart naturligt. Eller?

Men hur mycket ska man egentligen stå ut med?

Så där ja, nu var jag otrevlig så det räcker för idag.

Går och lägger mig igen under filten.

Ska bara ut med hunden först.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s