Köp och släng världen

Jag är fortfarande chockad efter röjningen i barnens rum i går. Först tyckte jag att jag bara drog ut saker överallt i från och att det aldrig tog slut. Sen hittade jag grejer jag inte ens visste att de hade och sådant jag inte, för mitt liv, kan förstå vad det ska användas till…har mina barn ett hemligt liv? Köper folk saker i hemlighet till dem?

Mycket av ”skiten” kände jag ju dock igen och kunde även identifiera köparna. Allt som oftast jag själv och mannen, tyvärr! För allra mest fanns det av skräpet som ligger i Kinder äggen och i potatis-chips påsarna och frukostflingorna…allt är som gjort för att suga till sig barnens intresse och lura av oss vuxna pengar.
Jag slängde en hel kass full av små grejer men kan ändå inte stänga lådan, där små saker ska ligga, helt. Barnen har dessutom inte registrerat något saknande än.
Sen kom turen till alla jul och födelsedags leksaker som de aldrig använder. TRE FULLA COOP KASSAR!!! Och mera finns det som lugnt skulle kunna försvinna utan att lämna spår…
Köper vi verkligen bara för att kasta? Vad är det för mening med allt detta? Är det bra för världsmarknaden?
Jag fattar ingenting och har nu börjat med sista steget i utrensningen; hitta någon som samlar in leksaker till barn som inte har något. Inte så lätt efter jul…betydligt lättar innan jul…
Varför undrar jag? Ska man bara vara solidarisk till jul då eller?
En man på en humanitär förening svarade på mitt mail i eftermiddags; – Du kan komma och lämna hos oss. Fast inom de närmaste dagarna!
1, stället ligger inte runt hörnet
2, jag har ingen bil
Måste man verkligen slänga saker idag…i återvinningens tider???

En reaktion på ”Köp och släng världen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s