Den 25 oktober

Okej! Jag blir opererad den 25 oktober. Allt har gått så fort. ”Brösttryckaren” bestämde snabbt att jag ska opereras. Han har många års erfarenhet. Dagen efter skickade han mig på akut mammografi hos en radiolog-kompis. Hon fullständigt klämde mitt stackars mini-bröst gult och blått. Sen ringde hon specialisten/brösttryckaren/kirurgen och sa att han hade rätt. Jag har en tumör strax bakom bröstvårtan.
I går var mannen och jag och träffade specialisten igen. Så blev det bestämt. Jag borde slippa chemio enligt honom. Bara strålning. Det kändes som om han pratade om någon annan. Inte mig. Om estetisk operation efter, bröstvårtan kanske måste bort…Kämpar för att inte må illa…inte svimma…det här kan inte handla om mig…

Jag vaknar liksom till när han försöker lägga operationen till nästa lördag. Nej nej, inte mitt under mensen! Vad ni vill, men inte under mensen. Åtminstone att jag får slippa det.
Märker att mannen är mera skärrad än vad jag är.
På eftermiddagen ringer han runt till kompisar som varit med om liknande. Hör vad andra tycker.
Jag ringer mina föräldrar. Min mamma ber mig vara lugn och tänka på min moster. Hon lever fortfarande många år efter operationen.

Så ska den är skiten ut den 25.
Ut ska den.
Den ska inte få mig på knä!

7 reaktioner på ”Den 25 oktober

  1. Jag läser ikapp här hos dig och blir alldeles kall. Skönt att det gått snabbt med sjukhusgången och besluten, men så oerhört jobbigt med all oro. Jag sänder mina böner för att allt ska gå så bra det bara kan och att du ska känna din styrka igenom det hela. Kramar!

    Gilla

  2. Ledsamt att läsa att livet gett dig en sådan käftsmäll, men tillika trösterikt att läsa att alla arbetar för dig. Jag är med på ett hörn och hejar! Jag skall rikta kraft och kärlek mot Rom vid nästa meditation. Tar du emot? En stor kram till dig Marika!

    Camilla

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s