Under bearbetning

Allting behöver tid.

Att vara förälder till tonåringar måste få ta tid.

Efter sista inlägget för några dagar sedan skrev jag inget mera. Tänkte inte göra det. Jag hade spytt ut det jag behövde och sen måste jag gå in i mig själv. Hålla käft och reflektera. Men så fick jag en kommentar. Om det inte finns en pappa? 

Jodå, i allra högsta grad. Vi har provat och provar olika sätt att förhålla oss. Tillsammans. Var för sig. Det som inte funkar alls med denne unge man är att skrika och hota. Vi går rakt in i hans försvarsvägg då. Det har mannen insett och accepterat nu. Det har jag insett och accepterat innan, men inte kommit igenom med. Varken till mig själv eller de andra runtomkring.

Nu hör jag hur mina kramtekniker får ta över. När jag själv sitter rosenrasande och har svårt att hålla nere mina utfall och bara banka vett i en illasvarande- ”skiterjagi”- son, drar min man och sönernas far ner mig till fredsnivån igen.

Han har känt igen sig själv. Han förstår ungen. Han vill att vi ska göra det han kanske inte fick tillräckligt av; förståelse. Att bli sedd för den man är. Inte för det man borde vara.

Detta är stort. Detta tar på kraften.

Det finns inget quick fix…tyvärr. Så vi kommer antagligen att få bakslag några gånger till. Säga idiotiska saker som vi sen får äta upp igen ett antal gånger till.

Vi måste ändå försöka. Tillsammans.

Så jag kramar min unge. Först vill han inte. Sen håller han mig kvar.

 

Och på Kameliafronten;

wp-1520609874987..jpgIMG_20180324_080338.jpg

 

 

 

3 reaktioner på ”Under bearbetning

  1. per

    Jag blir glad av att läsa detta. Det finns inga Quick fix, men som Astrid Lindgren sa: ”om man ger barnen kärlek och kärlek och åter kärlek så kommer folkvettet med tiden”!
    Det är en investering på lång sikt, och du kommer att få något gott tillbaka.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s