The birds and the bees…

De skriker inte i kör, men nästan, mina familjemedlemmar att livet är skit. Att jag som går där och låtsas att saker ordnar sig borde rada upp det som gör det värt att fortsätta hanka sig fram på denna jord.

Jag börjar med hunden…att vi är någotsånär friska…att vi är vi…allt bara suddas ut. Ingen vill höra sånt här just nu. Irriterande optimist, säger deras blickar.

Så jag skriver listor för mig själv. I huvudet. Bara för mig.

Eftersom solen lyser går jag ut för att ta mitt efterlunchenkaffe i trädgården. När jag tar ut solstolen på gräsmattan känner jag att något nuddar min axel. I ögonvrån, under mitt hår som blåst in över ögonen ser jag att något sitter kvar på min axel. När jag satt ner stolen tar jag i det som flyger/hoppar iväg. Jag hinner inte se vad det var mer än att det var en levande varelse.

Sen sitter jag där och njuter tills solen försvinner bakom huset.

Visst räcker det med detta. Vår underbara oas mitt inne i stan. Mitt personliga paradis.

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_e1beUNADJUSTEDNONRAW_thumb_e1bfVlH7yXxaT%KtBKwk0zKRHQ_thumb_e1c0UNADJUSTEDNONRAW_thumb_e1c1UNADJUSTEDNONRAW_thumb_e1c2UNADJUSTEDNONRAW_thumb_e1c3W8jbUzF1T7moRp%KOAvl+Q_thumb_e1c4UNADJUSTEDNONRAW_thumb_e1c5UNADJUSTEDNONRAW_thumb_e1c6

Ja, till och med vårt sorgsna lilla granatäppelträd har knoppar.

Så hör jag en svala…det kan väl inte…men det är det…

Fortsätter fundera på vem det var som landade på min axel. Eller om jag drömt det. Det känns lite som jag går in och ut i drömmar. Sover kasst.

Nej, visst var det ett litet djur…kanske en fågel.

Jag kommer att fortsätta leta efter den där hoppande/flygande varelsen. Om den vill mig något så är jag här.

Visst räcker detta för att vara glad idag?

2 reaktioner på ”The birds and the bees…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s