En helg på tu man hand

Vi rymmer ju hemifrån, maken och jag, ibland. Ofta är det mannens ide’. Så även denna helg. Han hittar själv stället i Le Marche. En liten agriturism där de även har ett Spa. Han bokar in oss på massage, infrabastu och bubbelbad. Lite sådär ironiskt…fast det fattar jag inte först…säger han att det är ett skitställe egentligen. All maten är vegansk. Min man är inbiten köttätare, så då fattar ni säkert…

I går åkte vi dit. Först tänkte vi oss att besöka Camerino, där jag varit för så där 24-25 år sedan, med familjen som jag jobbade som babysitter i. Det blir en sorglig upplevelse. Man får inte gå runt i centrum. Allt är avstängt sedan jordbävningen i oktober 2016. Ingen har gjort något där inne sedan dess. Människorna bor i baracker utanför centrum.

Det är förfärligt. Detta som en gång var en levande universitetsstad, som Lund ungefär, ser ut som om det övergivits även av spökena.

Efter att ha tagit två sorgsna foton sätter vi oss i bilen för att åka till Macerata istället.

Här minns jag att man fick en underbar utsikt från öppningen långt därborta. Dit får vi inte gå.

I Macerata får vi upp humöret lite…fast bara lite.

Efter att ha ätit och suttit en stund i solen åker vi till agriturismen (de serverar tyvärr inte lunch så därför måste vi äta någonstans innan). Ett helt underbart ställe fullt med hundar och ekologiskt tänkande människor. Dessutom långt ute på landet där man bara hör fåglar och vindens sus…eller dån för det blåser rejält.

Eftermiddagen och kvällen blir suverän. Skön och med godaste maten.

Härligt att ibland glömma bort att morra och alla tråkigheter och bara få vara med oss själva ett tag.

 

Berättar mer om vår helg imorgon.

Nu är jag tillbaka i min verklighet igen.

2 reaktioner på ”En helg på tu man hand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s