Löften till sig själv

Jag ska inte dricka någon alkohol denna månad. Det har nästan gått tre veckor och jag är väldigt stolt över mig själv.

När jag saknar mitt röda vin plockar jag fram juice eller saft och häller i vinglaset. Ja, för ruset saknar jag inte precis. Däremot det där bäriga, fruktiga att dricka till maten. Min tunga kräver det ibland.

Äldsta sonen skrattar åt mig. Otrevliga unge. Istället för att vara stolt över sin gamla mor så gör han mig till åtlöje för att jag festar till med vinglas. Sen dricker han upp mitt vita vin…alltså ananas juicen. Så dum han är!

Det är något speciellt med att hålla löften till sig själv. Som att man växer en aning. Ser saker på ett annorlunda sätt. Kanske kan jag sluta med kaffe?…nej, det vill jag inte. Kanske kan ändra om andra saker också. Nyttiga saker som behöver komma mer in i mitt lite vanetragglande liv.

Nu är det ju inte så att jag tänker bli absolutist. Nej, jag gillar verkligen ett glas vin ibland eller en drink när det bjuds på sådana.

Men det skadar inte att veta att det går. Att jag kan om jag vill.

Säger jag och dricker upp det sista av blåbärssaften som någon varit och tullat på…

En reaktion på ”Löften till sig själv

  1. Ja, det känns verkligen fint och viktigt att hålla löften till sig själv. Jag har det lite si och så med självdisciplinen, skjuter gärna upp saker in absurdum men jag jobbar på det😉
    Bra gjort med vinet!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s