Man kan fira midsommar…

i Rom med hemmagjord krans på ”köpeblommor”.
Ta med sig en motvillig nioåring som abbbsssoluuut INTE ska dansa runt någon löjlig Majstång.
Vara glad för att mannen vill hänga med. Det är inte alla italienska män som inser hur viktig den här festen är för oss svenskor. Fast dansa det vill inte han heller. Gör inget han har på sig allra gladaste humöret.
Förundras över alla dessa pappegojor som dykt upp i Rom de sista åren. En besöker Lukasgårdens vackra trädgård precis som för att hälsa midsommaren välkommen.
 Leda ringdanser fast man tappar bort både ord, andetag och slutligen röst. För att sen bli tackad trots att man inte är så där superduper duktig som man gärna skulle vilja vara.
Tänka att det är något visst med svenska flaggan. Fundera på om man håller på att bli gammal för att man tänker så.
Improvisera en glömd strof med en utomordentlig partner.
Bli häpen över att det är de svenska unga papporna som vill sjunga ”Små grodorna” om och om igen. För att lägga in ”Små grisarna” också. Som om det var på listan med det viktigaste av allt.
Äta medtagen dinkel sallad med ugnsbakade cocktailtomater och feta ost plus tofubullar. Dricka öl och äta jordgubbar med mannen medan solen går ner och sonen får sin varma korv med bröd.
Notera att pojkar kan ha hur kul som helst med två upphittade pinnar och allt det där surandet för dansens skull glöms bort.
Vara alldeles nöjd därtill.
Ja, det kan man!

8 reaktioner på ”Man kan fira midsommar…

  1. Fint! Fattar precis det där med svenska flaggan. 🙂 Vissa saker blir viktiga med åren. Något som alltid funnits där blir plötsligt tydligare. Berör och väcker minnen. Kul att läsa om svenskmidsommar i Italien för mig som också snart är utlandssvensk. Hur länge har du bott utomlands? kram

    Gilla

  2. jag har bott här i Italien sen 1976, dvs nästan två liv… Fast vi (svenskorna i Pesaro) firar fortfarande midsommar varje år även om maten med åren blir lite balndad. I år var temat fisk och grönsaker, sillenblev dock kvar…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s