Häxorna i Fie’ dello Sciliar

schlernhexe.jpg

Det var ju Epifania igår. Dagen då häxan kommer med presenter och godis. Jag tyckte det var så passande att vi i torsdags var på besök i en liten by där 9 kvinnor bränts på bål för häxerier. Ja, det var längesedan, men det skulle alltså finnas statyer av häxor där för att hedra dessa stackare. Vi hittade dem inte. Frös så att vi skakade. Lånade deras fina, välstädade allmänna toaletter (vi måste bara kissa in områdena jö!) alldeles intill ett bibliotek som liknade på pricken ”mina” bibliotek i Sverige.

Besviken blev jag att jag inte fattade var de hade gömt de där statyerna såklart.

Därför lånar jag en bild.

Lite häxa som jag känner mig själv har jag rätt att låna.

Särskilt som jag också vill ge ära åt kvinnor som dödats så grymt på grund av missuppfattningar och de faktum att män tycker att man kan göra som man vill med tjejer samt att vissa av kvinnligt kön hejar på.

En reaktion på ”Häxorna i Fie’ dello Sciliar

  1. Stillhet NU

    Vad synd att du inte fick se häxorna.
    Jag gissar att rätt många av oss hade hamnat på bålet idag. Tack & lov att tiderna har förändrats.
    All ära åt alla dessa kvinnor!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s