Heliga listan

De här platserna är heliga för mig:

Naturen och min trädgård när jag inte kommer ut i någon natur. Men även framför datorn när jag har skrivflow. Kan bli ordentligt irriterad om jag blir störd.

Den här stunden i min vardag är helig:

På min yogamatta, kaffestunden efter lunchen om jag inte har något annat som jag måste göra…den ska helst intas i trädgården (med risk för att bli tjatig.)

Mitt viktigaste andlighets-krimskrams!

Njjjaaa, kanske min meditationssjal…eller malan jag köpt på en förening som hjälper indiska flickor. Malan hade jag på mig hela tiden under dessa förfärliga resor till Sverige på sistone.

En andlig veckorutin jag försöker upprätthålla:

meditationen som jag helst vill få in varje dag…gärna i min trädgård (😉 )

just nu går detta dock inte så bra. Suck!

Jag älskar när…
…solen bara sprutar och jag har tid att sitta där i min trädgård, mitt i (så var jag där igen…)
…mina barn bara gör saker som jag inte ens trodde att de tagit in

…känslan av att allt stämmer som kan komma var som helst; på stranden, i skogen, i köket (fast nästan aldrig när jag lagar mat.)


Min minst heliga stund:

när jag skriker så att väggarna dallrar för läxornas skull igen, samt när jag får ätaupphuvudetinstinkt trots mina 33 år som vegetarian framför en osympatisk lärare.

Det här kunde jag vallfärda till:

Indien tillsammans med Nina ha ha ha, jag bara skojade…fast jag vill till Indien…träffa Nina med.

Ord eller tystnad?

Om vi snackar tal så väljer jag tystnad. Om vi snackar ord så får det skrivna ordet alltid förtur för mig. Skickar hellre brev och meddelanden än ringer folk. Rörde jag till allt nu?


Musik eller konst?

Musik. Är ett stort musikfreak. Växte upp med musik. Andades musik. De sista åren har jag gått på någon konstutställning med kompisar. Men jag saknar musiken där. Går hela tiden och tänker på vilket stycke som skulle passa in.


Musiktips?

Jag är en allätare när det kommer till musik. Fast jag har en förkärlek för kvinnliga röster som Kate Bush, Elisabeth Fraser och liknande. Om jag måste tipsa tar jag till dagens fixering; Dead Can Dance. Såååå bra!


Ensam eller i grupp?

Ensam som den ensamvarg jag är och älskar att vara. Blir väldigt förvånad när jag ser att jag faktiskt har en hel del vänner. Hur har det gått till liksom? Tycker mycket om att vara ensam…vet inte hur jag ska få ihop det med den där bloggarträffen som ibland jag tänker kunde vara kul. Inte heller med att vandra till Indien med Nina… Nåja, det ordnar sig väl!?!


När jag ser upp mot stjärnhimlen en kall vinternatt…

…tappar jag andan totalt. Det finns inget vackrare och mera imponerande. Särskilt då man i Rom, där jag ju bor, inte ser så många stjärnor. Kalla vinternätter är det också ganska tunnsått med.

3 reaktioner på ”Heliga listan

  1. SÅ glad att ni gör listan, hjärtevärme och igenkänning och aha-upplevelser!
    Kram och så hör jag av mej när jag närmar mej Rom… 😉 😉
    ❤️❤️❤️

    Gilla

  2. Pingback: Kvinnofredskärleksmarsch – Pranayama i Rom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s