Listiga jag

Norpar Annikas lista rakt av, bara för att jag är värd det!
HAR DU?
Folköl i kylen:
Ja öl har vi, fast det är mest mannen som dricker…jag till pizza. Är ju en vinpimplare.

Något husdjur:

En Welsh Corgi Pembroke, drottning Elisabeths favorit hund…fast det vet Wish inget om samt, för närvarande, tre vuxna sköldpaddor (schhhh de är illegala!)

En favoritsötsak?

Choklad/kanel/vanilj blandning…gärna nergojsade äpplen…mmm…får nog göra nåt sånt idag…

 

Puder på dig:

Hade en pudertid men den gick snabbt över. Glömmer överhuvudtaget helt att sminka mig i långa perioder.

Några framtidsplaner:

Sy- och virkningsplaner…handarbete överhuvudtaget. Spela gitarr igen.

 

Några MVG:n:

Vi hade betyg från 1 till 5. Jag hade femmor i språk och musik. Resten medelmåtta. Gymnastik 2, fattade inte alls vad jag skulle göra.

Något beroende:

Ja det där jädrans spelen typ; pet rescue och bubble witch. Lovar varje dag att jag inte ska röra dem utan jag bara får spela wordfeud. Men så är jag där igen och ska bara se om jag kan fixa den nivån…fy för mig!

Fikat idag:

Inte än men det ligger en tartufoglass och väntar på mig i frysen.

 

Nagellack:

Just nu inget alls. Tog bort det lila både på händer och fötter för två veckor sen och sen har det inte blivit något mera. Snart blir det: rött på tårna och silver på händerna…snart.

Någon vän som bor i ett annat land:

Sverige, Finland, Spanien, Bolivia, Tjeckien.

VEM?
Avskyr du:

Avskyr beteenden. Som i morse; tanten i baren där jag ofta går förbi med hunden på morgonen kommenterade, sopandes, till en annan tant (lägg märke till att jag är den enda icketanten i  berättelsen!) att ” de går runt med hundarna utan att ta upp bajset”. Då slog det slint för mig som upplyste tanten som just förvandlats till kärring att jag alltid plockar upp min jyckes exkrementer. Dock struntar jag i att ta upp allt skräp som folk så käckt lämnar överallt. Det är mera avfall på de romerska gatorna än hundbajs. Jag vet inte om häxan skämdes men hon börja en ny litani om skräp då jag ilsket drog min hund hemåt. Vågar nästan slå vad om att hon inte skulle ha sagt något alls om stora starka gubben med schäfern Benito gått förbi. Suck!

Delar du mest minnen med:

Det torde vara min man. Vi träffades ju 1989 och bor tillsammans sedan 1991. Först i Sverige och sen 1993 här.

Längtar du mest efter:

Att få till det med min yoga varje morgon. Just nu är det kvällsyoga som gäller, men jag fattar noll och glömmer bort och stör mig på ljud o s v. Är nog en morgonyogini…kan det ha att göra med när man är född tro?

 

Stör du dig på:

Folk som klagar på allt men när det kommer till kritan så vill de egentligen inte ändra på något alls och drar in huvudet i skalet eller kopplar bort samtalen.

Gosar du med:

Hunden. Tvångsgosar ibland med mina barn…fast de bara låtsas att de inte vill. Faktiskt kommer sköldpaddorna och tuggar mig i tårna. Hunden blir avundsjuk då. Ha ha lite skoj. Han hämnas genom att dricka av deras vatten. Terroristhund!

Lagar mat:

Ja tyvärr, måste det två gånger om dagen då de i detta tokiga land inte har matservering efter lågstadiet. Tycker det är rätt pest att hitta på och laga mat flera gånger om dagen och skulle aldrig välja att bli kock. Hu, ryser av bara tanken!

Diskar:

Det gör min älskade diskmaskin. Länge leve den!!!

VILKEN?
Tidning läser du:

Ingen alls. Skrollar italienska Repubblica och Sydsvenskan ibland på nätet.

Buss åker du oftast:

När jag jag ska till yogalektionen. Om de inte strejkar förstås, vilket de gör var och varannan fredag. Endagsstrejkernas land.

Dag fyller du år:

10 juni. Precis avklarat. 52 bast…hur det nu gick till…

Årstid föredrar du:

Sommaren. Min årstid. Fast det får gärna vara svalare än 40 grader tack!

Stad är du uppväxt i:

Van-stad…ha ha. En pluttliten by i södra Skåne. Närmaste stad; Ystad. Lantlollan som gick via Malmö ( där jag bodde i fem år) till Miljonstaden Rom. Igår såg jag på Instagram att min systerdotters pojkvän var hos far och grillade i Vanstad City. Ja, jäklar!

VAD?
Gör du nu:

Sitter i trädgården och skriver. Skulle faktiskt kunna göra det idag om det inte vore för att; jag måste tanka bilen, hämta blodprovsresultat hos veterinären samt betala, köra minstingen till tandläkaren och handla. Usch! Det tar aldrig slut med måsten.
Är bra med dig?

Att jag kan lyssna. Ser saker positivt och försöker vända allt ditåt.

Är dåligt med dig?

Jag är snarstucken och lite ganska slarvig.

Vill du arbeta med:

En blandning av barn/ yoga/ musik Tack!

Är roligast just nu:

Att vi är bjudna på min systerdotters  30-års/flyttfest den 8e juli och att vi åker hela familjen…nja inte hunden och sköldpaddorna då.

Har du på dig nu:

Ett par rymliga shorts och ett linne fullt med hjärtan på. Ser inte riktigt klok ut, men det är skönt och lagom att drulla runt hemma i.

Äger du för skor:

Inte mycket att hurra för om man är skofixerad. Några stövlar och stövletter. Gympadojor, ballerinaskor och mest sandaler. Sen drar jag runt i mina birkenstock överallt. Skulle helst vara barfota men mina fötter spricker sådant. Med andra ord; gillar inte skor alls!

Har du för storlek i skor:

39. Punkt slut.

Läser du för bok:

Den grekiska hjälmen av av …eh, vänta ska kolla…Jan Mårtenson. Rätt trist och jag ser framemot att läsa Ferrantes tredje bok; Storia di chi fugge e di chi resta, som jag just inhandlat. Fattar inte hur jag kan få med mig deckare hela tiden när jag rotar runt i svenska bokhandeln…skumt!

Ska du göra nu:

Trycka in frukostdisken i diskmaskinen. Dölja min kropp i en lång sval klänning och gå en runda med hunden så att han ligger pall till 17 ungefär och jag kan göra det jag MÅSTE.

5 reaktioner på ”Listiga jag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s