Saker som kan sabba ens dag;

 • Man går in och läser på sonens skolas elektroniska, förbenade, register och ser att det står ”frånvarande” där igen.
 • När man far runt som ett jehu och försöker i ordningen; 1. inte tänka på att man måste vänta in städhjälpen innan man far iväg för att leta unge. 2. bombarderar samme unge med telefonsamtal som han inte svarar på. Han borde inte ens ha telefonen på. 3. inte trampa på hunden som far efter och inte riktigt vet vad som händer 4. planera dagens lektion, då fastnar blicken på en inbetalning man gjort som ska vara till andre sonens klassresa och som han INTE tagit med sig då det är sista möjliga dag.
 • Då städhjälpen äntligen kommer far man ut som en galning med hunden på släp, trampar honom på en tass som man lyckats undvika i en halvtimme innan. I farten tar man med sig plastinsamlingspåsarna som man sen försöker trycka ner någorlunda i alltid så fulla plastcontainern.
 • Trots att vaktmästarinnan( säger man så?) lovar och svär att hon sett ens unge gå in första timmen, går inte att undvika att se honom, kan man inte tro det. Hon får ringa läraren under det att vicerektorn försöker lugna en. Man kommer som tur nog ihåg att tacka tusenfalt både vakttant ( hon är en suverän människa!) och vicerektor.
 • Inse att skitungen suttit inne på dass och tydligen gjort någon läxa som han kommit på att han inte gjort…eller något…fortfarande oklart. Fast på skolan var han ju.
 • Dragit vidare med en alltmera oförstående hund på släp och antagligen drog man för hårt för han fick kväljningar innan vi var framme vid andra sonens skola för att lämna inbetalningsbeviset till en leende sekreterare. Denne son är världsberömd för att glömma allt. Kan man få nobelpris på sånt???
 • När man sen försöker ägna sig åt hundens runda, det brukar faktiskt stå på priolistan vid den tiden, kommer det meddelande från sonen vars skola man just varit på för att lämna bortglömd skit. Han undrar om man kan hämta honom. Han sover praktiskt taget på lektionen. Då en son som sover är värre en en sån som glömmer lämnas hunden till en vän medan man tvärvänder på klacken. Hunden vägrar gå med vännen och har hela tiden blicken vänd mot hållet man försvann på. Tror nog att tanken om familjebyte flyger igenom hans hundhjärna där lite, faktiskt!
 • När man långt om länge återgår till lektionsplanering och städhjälpen kungör att hon är klar för dagen samt informerar en om att hon helt sonika tagit bort mattan i vardagsrummet då den var såååå svår att göra ren på grund av fällanden hund går man bananas och säger att man då rakt inte tänker avliva hundar för att hon inte är kapabel att dammsuga mattor. Hon blir lite spak och man lägger tillbaka mattan som hon rengjort innan hon tog bort den.
 • Hoppar in i duschen medan man ger instruktioner till hemmavarande sonen om deras mat, tvättupphängning och annat smått och gott. Allt får svarat: JA!
 • Åker iväg till kombinerad lunch och jobbmöte och letar parkering. Och letar parkering. Och letar parkering. I en timme. Sen parkerar man långt åt skogen och betalar minus en timme och riskerar därmed böter…om nu någon parkeringsvakt skulle vara ute i ösregnet vill säga.
 • När man sen sitter där mot lektionens slut och känner någon form av lugn sprida sig kommer foton från mannen som kommit hem från jobbet och inga söner funnit.

 

Man får senare veta att hunden inte kommit ut heller…mera än i trädgården av misstag.

Ja, imorgon ska jag försöka skriva sånt som kan göra ens dag bra.

Ska bara tänka lite först.

3 reaktioner på ”Saker som kan sabba ens dag;

 1. Ja efter allt strul behöver du fokusera på en positiv lista. Väntar med spänning på den.
  Jag försöker innan jag somnar att hitta vad som varit positivt under dagen och alla orostankar skickar jag nerför ett vattenfall.
  Jag gick för några år sedan hos en som använde ”mindfulness” och där fick jag lära mig att lägga alla orostankar på ett löv och låta lövet flyta bort i en bäck. Men… det fungerade inte alls. Nu slänger jag ner orostankarna nerför ett brant brusande vattenfall. Det hjälper mig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s