Ljus i natten

Det blir beckmörkt här redan vid nio. Då vill jag tända ljus. Sitta där i solstolen som förvandlats till ljusstol och bara glo. Vi kan kalla det meditera om vi tvunget vill. Glor är vad jag gör. Försöker lura sorgen som bubblat upp igen med att leka med mobilkameran. Utan blixt. Med blixt.

IMG_20180601_211454.jpgIMG_20180601_211520.jpgJag var på yinyoga och det var bra. Fast en övning där man ska ligga länge med ländryggen mot en kudde var den värsta jag varit med om på länge, trots att jag gör den varje vecka. Den brukar vara skön och avkopplande. Denna gång  fann jag ingen ro alls. Det skavde, dunkade och varken raka eller korslagda ben ville hjälpa. Jag vill därifrån och skruvade på mig hela tiden.

Läraren märkte det. Såg rakt på mig när lektionen är slut. Allt okej? Ja, ljög jag för jag kunde inte riktigt med att prata. Sen sitter jag där i min stol, i min trädgård och googlar på ländrygg och känslor. Om att de sätter sig i ryggen. Särskilt längst ned.

Jaha, dåliga nyheter har fått min bortmotade sorg att gnaga igen! Så är det nog.

Det får vara så då. Och så får jag ta hand om min rygg lite extra bara.

3 reaktioner på ”Ljus i natten

 1. Vackra kvällsbilder, men här har vi långa ljusa sommarkvällar, framåt 23:30 skymmer det men riktigt mörkt blir det inte nu, det enda negativa är myggen.
  Intressant det här med värk i ländryggen och känslor. Min mamma saknar pappa så otroligt mycket, han har varit död lite drygt 5 månader. Men vad jag skulle komma fram till är att sedan pappa dog har hon haft värk i ländryggen och det blir bara värre och hon kan knappt gå nu, hon saknar honom mer och mer.

  Gillad av 1 person

 2. enaningomyoga

  Skickar över lite ljusa nätter till dig 💛
  Jag tycker att ländryggen gör ont när jag blir för trött. Aldrig annars men då molar det så jag inte kan ligga still paradoxalt nog. Precis som du. Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s