Havet tog

min gummisnodd.

Jag rymmer. Lämnar en fyrbromsvägrande hund hos tonåringarna och drar till stranden längre bort. Simmar en runda med cyklopögat. Finns inte mycket att se men gummisnodden jag har i håret glider av och ner i havet.

Sitter en stund efteråt och ser ut mot strandkanten. Hoppas att ett mirakel ska göra att den flyter in till mig igen. Funderar lite på om jag nu hör till kategorin ”nedskräpare”. Havet drar med sig in cigarettpaket, plastkorkar och annan oidentifierbar skit medan jag försöker komma på om det är någon plast i min tyggummisnodd. Förmodligen är det det i just gummit eller är det bara gummi? Skräpar jag ner med gummi? Kommer min hårsnodd att orsakar fiskars död på något vis?

Konstaterar att jag inget kan göra nu så här i efterhand. Bör knyta fast mina snoddar hårdare. Det var en bra snodd, just därför att den inte gick så hårt åt håret.

Stirrar stint in i alla algerna en lång stund. Jag får allt lämna min skit där. Kan inget annat göra och vågorna vägrar samarbeta.

Och tacka mig själv för att jag har en likadan snodd kvar.

20180810_102147795129846.jpg20180810_1021421666877948.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s