Poliser är vi allihopa

Kan inte alls känna att det finns större solidarietet och medmänsklighet i den här karantänen.

Hundmänniskor som förr stannat och bytt några ord drar, nu, till sig sin hund och byter trottoar. Grannar skyndar runt hörnet för att slippa komma för nära mig (vilket i och för sig är helt riktigt. Vi ska ju hålla avstånd.).

Folk skriver ilskna inlägg på FB om hur andra människor fortsätter att snurra runt på stan utan några som helst bra anledningar (hur vederbörande vet vilka som har bra anledningar eller inte är för mig ett stort frågetecken).

Vårt kvarter är stort som hela Florens. Klart det ser ut som det är många, trots att bara en liten del går och handlar. Dessutom måste vi köa till allt då de bara släpper in mindre antal människor i affärerna.

Tystnaden talar för sig själv. Man ramlar av stolen när man hör en bil numera. Jag lovar!

Andra skriver om hur illa skött karantänen är i Sverige. Någon skriver om hur överdrivet det är i Italien.

ALLA har synpunkter. ALLTID.

Det känns som om alla går omkring som tickande bomber. Min son får sura kommentarer när han är ute med hunden för att han har öronsnäckor i öronen.

Folk muttrar när jag inte har munskyddet på. Jag har förbannat svårt att andas med skiten på och så immar glasögonen ihop totalt med (skulle vara en urkass sjuksköterska, jag vet). Därför har jag det på med stor möda när jag handlar och där med basta! Dessutom är det ej obligatoriskt. Kan inte heller bli det då alla inte hittar munskydd att köpa.

Någon tar kort på en kompis som är på ett ställe hen inte borde vara.

Någon annan skriver att det är förbjudet att använda sig av sådana kort p g a privacy regeln.

JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DETTA!

Jag vill bara klara mig igenom virus-historien utan att bli sjuk eller att ringa polisen för att tala om vad andra håller på med för otroligt idiotiskt i parken där de egentligen inte får vara med okopplade hundar.

Alltså, hjälp! Ingen bryr sig om regler i vanliga fall i denna stad. Alla lullar runt med lösa hundar och låter dem bajsa var som utan att plocka upp det. Bajset geggas ihop med alla plasthandskar som folk använt för att skydda sig och sedan bara, hej och hå, hivat iväg ut i världsrymden.

Helt plötsligt är vi inne i något; ”det var hen som började” tugg. Jag vill inte vara med om det. Tycker det är avskyvärt.

Tänker inte heller ta tillbaka något av det jag skrivit här.

Ni får ringa polisen om ni vill!

Om ni gör det kan ni berätta att jag plockade blommor på ängen igår, när jag var ute med hunden, också. Tror inte att man får det heller så…

 

wp-158634352322665445525566663863.jpg

En reaktion på ”Poliser är vi allihopa

  1. Jag blir också tokig på det här, vi har ju skogen bakom huset och kan vandra som vi vill och plocka blommor. Fina Smörblommor du hittade. Men här är alla man möter glada och stannar på 2 meters avstånd och pratar. Men det är hemskt att så många fortfarande smittas och att många dör i Sverige är vi uppe på snart 900 döda. Det är hemskt i hela världen.
    Vi får kämpa på och hålla oss friska.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s