Resa med hjärndimma

För två veckor sen vaknade jag i det där svettiga rycket som en mardröm för med sig. Det var bara ingen dröm. En insikt slog till mig som en blixt : jag hade bara bokat in en resväska på tre personer till Sverigeresan. Hur kunde jag vara så korkad?

”Inga problem” står det på bokningen, du KAN lägga till en väska online.

Så körs jakten på den förlorade resväskan igång. Jag och minstingen som, försöker lugna mig på alla vis, gör allt för att klicka in väskan. Min son är the right guy. Den mest teknologiska här hemma.

Fast vi går bet båda. Senare ringer jag bolaget som säger att det inte går online för jag har bokat med en resebyrå. Vi har ett flygbolag till Sverige och ett annat hem. Men kvinnan som svarar försäkrar mig om att det inga problem är att lägga till väskan vid check in på flygplatsen. Jag har ändå orosmoln hängande över mig tills jag står där och faktiskt betalar den sketna resväskan, som innehåller sådant vi kan undvara om de händelsevis sätter sig på tvären och skickar väskan på andra sätt ut i världen.

Det känns som om jag kommit i mål efter ett maratonlopp (har jag i och för sig aldrig testat… fast det kanske jag ska… ). Jag har stigit upp aptidigt, plockat ur diskmaskinen, ätit frukost, försökt väcka ungar, diskat efter mig, fått upp två sura ungar, kastat sopor, oroat ihjäl mig medan taxin väntade utanför och en unge tog det aslugnt, kommit för tidigt till flygplatsen (man vet aldrig i denna sjuka stad hur det ska gå), fått sura kommentarer för detta i stereo, suttit vid fel terminal pga hjärnan som leker lost, fått okvädes ord efter mig då jag navigerade oss in i rätt kö.

Därför vill jag nästan kyssa tjejen i check in. Det går ju inte. Vi har båda obligatoriskt munskydd.

Ja, inte utan att jag känner mig som en Queen med stort Q när vi går, fortfarande levande, till security checken.

Vill gärna tillägga att båda flygbolagen är båda skandinaver. Utan att hänga ut någon så accepterar hemresebolaget att jag bokar och betalar en extra resväska online trots att jag bokat ned resebyrå.

Just saying.

En reaktion på ”Resa med hjärndimma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s