Inte släppa julen

Mor höll kvar julen till…ja jag vill inte säga påsk men snudd på.

Hon var the queen of julen så att säga.

Allt var pyntat.

Jag brukar inte hålla fast.

Jag brukar städa ut den snabbt och lätt utan att tänka särskilt mycket.

I år bara kan jag inte.

Den får stanna kvar på mitt bord fast jag tänkt plocka bort iallafall advenstljusststaken.

Nåja, jag brukar terrorisera min familj med alla ljus under hela tiden vi inte kan äta i trädgården. 

Det är ju så mörkt i detta rum alltid typ. 

Mina morgnar måste börja där. Tänker så bra där. Sållar så bra.

Där kommer jag att tänka på den väg vi gått. Mina söner och jag. 

Mest de. 

Den äldste som fick ett ordentligt skrämselslag i slutet av augusti (här bortser jag från mina extra gråa hår och slitna hjärta såklart) har verkligen tagit tag i sig själv. Går i terapi. Tar medicin. Har börjat jobba. Fast jag vet att han kämpar. De ger honom kontrakt vecka för vecka och jobbtider likaså. Det kan knäcka vem som helst. Dessutom ger de honom inte heltidsjobb som han behöver utan bara parttime. Varför? Ekonomiska skäl såklart. Man föredrar att anställa unga människor och köra med dem ett tag för de kostar mindre. Sen…vet ej vad som händer sen men han har börjat att tala om att i Sverige funkar det inte så. Där jobbar man. 

Den yngste som trodde att han inget skulle hitta då han bara har mellanstadiekompetens. Vi hade världens diskussioner innan han klämde fram ett CV. Nu jobbar han på en pizzeria. Lär sig sjukt mycket och trivs med människorna. Ägaren hoppade också av skolan. Pizzabagaren har sin familj i Sverige och pratar svenska med honom. Fast även där finns det så klart konstigheter. Han har inget kontrakt över huvudtaget. En dag ledig i veckan  som varierar beroende på de andras ledighet. Men han vill fortsätta. Han får ju cash.

Fast jag känner att jag sitter fast. Kan inte lämna dem när allt är oklart. Och ni får kalla mig hönsmamma om ni vill men tuppen har inte samma känsla för kycklingarna. Så är det bara. 

Jag försöker ha kvar i tanken alla dessa framsteg, för även om det ju gnisslar i vissa gångjärn, när det gapas om hur bra Påven Ratzinger var (ökänd pedofil) och att homosexuella ej bör få adoptera barn (har den idiotiska, så kallade kvinnliga, premiärministern sagt tydligen) pga hormoner….va?

Ja, jag är ändå stolt som en riktigt stor hönsmamma utan färgglada fjädrar att tuppa mig med för det mina söner gör trots allt. 

Försöker ta det lugnt och vänta in. 

Måste också komma ihåg att gå ut i trädgården och njuta. 

Då kommer en rödhake och hälsar på:

Fullfölj det du påbörjat. Min gåva till dig är att upptäcka nya möjligheter på vägen. 

Det är bara att vara modig och gå vidare. Ta steget fullt ut.

Tar ett kort men den syns såklart inte. Har jag sagt att jag inte är någon fotograf ha ha ha?!?

Kanske ska städa ut julen ändå…

dav

En reaktion på ”Inte släppa julen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s