Skuld och skam

Så trött på att höra att jag inte skulle ha övergett onkologkontrollerna 2018 istället för 2021 som jag borde ha gjort.

Igen står det en sprättig läkare omgiven av en flock elever och pekar på mig med sitt torra nevrotiska finger.

Hon här. Gapet mellan 2018 och 2021. Den nya suspekta tumören som kan vara orsakad av den gamla brösttumören.

Måste jag verkligen förklara allt som hände. Att min värld rasade bit för bit från 2017 då mor dog helt plötsligt. Ändå åkte jag dit 2018 och upplevde en galen onkolog istället för mina vanliga som gått i pension.

Hon pratade med en sköterska som kräkts och inte ville låta sig undersökas medan hon undersökte mig. Hon dissade alla mina provsvar för att jag gjort dem på ett ställe hon inte gillade (hade alltid funkat med de gamla onkologerna) och tvingade mig göra om allt hos dem på långt långt borta sjukhuset.

Jag gjorde allt detta bara för att höra att allt var bra och vad tusan jag gjorde där av en av mina gamla onkologer som hoppat in som ersättare för dagen.

Sen bröt helvetet lös för mig. Min son som redan hade problem rullade in sig i en tung svår filt och har fortfarande en bit att gå. Även rättsligen. Min andre son hoppade av skolan han med. Pandemin stoppade hela landet. Och mitt redan vacklande äktenskap gick ner i botten totalt.

I allt detta är det klart att jag borde ha tänkt på min hälsa.

I alla ”borden” försvann den. Jag var tvungen att försöka sparka på bollarna som kom.

Men det framgår inte när en sprättig överläkare ska göra sig fin framför sina elever.

Jag kan bara hoppas att de unga människorna som sen träder fram som nya läkare ska ha så mycket förnuft att de ser bakom allt en människa bär på också.

Att gå omkring och känna att man inte gjorde tillräckligt för att undvika en ny katastrof önskar jag ingen.

2 reaktioner på ”Skuld och skam

  1. Enaningomyoga

    Det är bara för mycket! Människor som jobbar i vården kan vara så empatilösa typ den här läkaren. Du har det tufft och det här är det sista du behöver. Kram ❤️❤️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s