Skymfen

Ja låt oss kalla den så.

För jag har släppt alla bromsar.

Ilskan har gjort det.

Vet mycket väl att det googleöversätts här för att se ”va fan jag håller på med?”.

Det bjuder jag på.

Det är inte så att jag tycker att alla borde komma och hälsa på mig när jag råkar ligga på sjukhus eller hemma i konvalescens och ångestfylld väntan. Inte heller förväntar jag mig presenter eller blommor eller ens erbjudande av skjuts hitom och ditom.

Men jag blir djupt sårad då jag skickar sonen att handla. Han åker iväg med någon som skjutsar honom (åtminstone det!) och sen får veta att jag bör betala igen åtminstone hälften av summan, 40 euro. Detta får jag veta där jag sitter i soffan och talar med en kompis som är på besök.

Jag har lite svårt med kontanterna nu. Sista uttaget är förbrukat och alla tecken ska stå rätt för att jag ska orka pallra mig bort till posten och försöka plocka ut lite att ha hemma. Men det kan vi låtsas vara ingenting.

Det är det där andra.

Ide’n som det lämnar kvar när man inte ens kan bjuda mig på en sketen påfyllning av skafferiet. Ide’n om att jag lämnade tryggheten och allt jag kände till för 30 år sedan för att rulla mig i någon annans pengar. Ide’n om att vi aldrig betydde mer för varandra än två affärskumpaner. Kanske inte ens det för en affärskumpan har nog fan rätt till ersättning och en klapp på axeln för gammal vänskaps skull.

Ja, det är en skymf och inget annat.

Även det att min kompis blir vittne igen.

Kanske mest det för jag kan visst betala tillbaka hela summan.

Helst utan att blir förödmjukad då förstås.

5 reaktioner på ”Skymfen

 1. 🤬🤬 Tveksamt om det jag vill skriva ens skulle släppas igenom. Vilken jävla skymf, precis som du skriver. Men han får nog sitt också, ska du se. Karma, och allt det där❤

  Gilla

 2. Enaningomyoga

  Småaktigt och på något sätt patetiskt. Det är svårt när man dras ner till den låga nivån. Det jag se är en man som agerar som han vore försmådd 🤯 . På något sätt har du ”vunnit” och han vill ge igen för det gör ont. Men jag kan ju ha helt fel 🤷‍♀️
  Hursomhelst så hejar jag på dig från sidan och han är en liten lort, som han agerar nu. Kram 🥰

  Gillad av 1 person

  1. Ja, han är försmådd. Jag bytte advokat, sa emot, ställde krav och vet du det borde jag ha gjort för länge länge sen. Känns dock inte som jag vunnit alls. Sitter ju fortfarande här.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s