I en intervall

Satt framför datorn när kompisen ringde och berättade om trafikstoppet i söndags. Gick sen in på maps för att kolla vad för bussar om eventuellt…allt försenat redan. Nix! Stannar här.

Sen tog jag tag i saker som bara legat, som att hänga upp gardiner jag köpt på rea på IKEA under sonens ”är det verkligen nödvändigt?”. Svar; ”nej, men bara färgen gör mig glad!”

Från för korta till för långa också men vaddå då, kan kanske sy upp dem. Eller strunta i det. Lite bohemiskt får de hänga loss tills jag får ett ryck och gör något av det. Eller, som sagt, inte.

Plockar med lite annat och tänker ta ner en tavla till för att packa in den och sätta den i garaget då den inte alls är min på något sätt men den är galet tung. Får be min muttrande son om det när han är hemma. Eller inte.

Äter några mackor och tänker på våfflor. Går därefter ut för att läsa i solen. Läser om samma mening gång på gång. Googlar på den där ekologiska söndagen. Kompisen kanske har fel. Så ser jag att det är en intervall i trafikstoppet. Mellan 12.30 och 16.30 är det fritt blås även för gamlisar som min bil. Tänk om jag skulle…Messar med en kompis som ska gå på teater med en annan kompis för att se en komiker hon gillar. Hon har heller ingen lust. Fast hon säger till mig att jag inte ska vara så dum i huvudet. Hon vet ju att jag talat om detta och faktiskt längtar till såna sammanhang igen. Jag svarar med samma mynt. Åk din dumskalle. Åk till något som är bra för dig.

Och så gör jag det. Lurar in hunden med en godis. Drar på mig jeansen och bara kör.

Shoppar loss. Äter våffla. Men bäst av allt, jag träffar och kramar människor jag tycker om.

Kommer hem lite fattigare på pengar kanske men jag har fyllt på min sociala depå. Nu kan jag krypa tillbaka till mitt varghål och flytta gardiner igen. Eller inte.

Fattar fortfarande inte vitsen med en intervall mitt i det ekologiska.

Inte heller fattar jag tågstrejken som jag senare ser hindrat andra vänner att komma in till Rom för att gå på samma event.

Strejk och trafikstopp plus bussar som fungerar dåligt.

Rom i ett nötskal.

Lämna en kommentar