Ändra på andra…

kan man ju inte. 
Eller?
Man kan inte få någon som ser halva glaset tomt från en dag till en annan tänka att ”jamen det är ju halv fullt, så bra!”
En ros som redan när man fick den började se illamående ut och vissna knopp efter knopp är för någon en ros att kasta. 
Jag, som den obotliga optimisten jag är, ser det lilla nya gröna skjuta upp när jag i städar-tagen rensar den på torrheten.
För andra är den ändå ett förlorat projekt. 
Precis lika svårt som personen som gav mig rosen har att se det vackra, men istället idissla sånt som är fel, hör jag någon säga att rosen borde slängas och blomhandlaren borde anmälas och och och…
Det struntar jag i.
Min ros ska få en stor fet chans.
Jag som hör och förstår att det mina barn lär sig i skolan, eller själva, inte alls är upp till de höga förväntningar som en gång fanns och finns i någons hjärta,  vill ändå tro att de ska finna rätt väg. 
Ja, jag tror ju på det gröna. 
Att det kommer nytt.
Hela tiden.

5 reaktioner på ”Ändra på andra…

  1. Nej, ändra på andra kan man nog inte, men genom att vara en bra förebild kan man ändå inspirera andra till att tänka annorlunda, tror jag. Hoppas jag. Väldigt symboliskt med rosen, att inte ge upp och kassera den utan lugnt vänta in det nya skottet som kommer. Fint!
    Carina

    Gilla

  2. Som sagt det är sig själv man kan ändra, hur gärna man än skulle vilja göra något annat. Läser ikapp och jag vill skicka kramar till dig, lite extra när det gäller dina barn. Du vet, det kan se så trassligt ut ibland, man kan få orostankar för deras framtid och allt som hänger ihop med det. Men du vet, de har styrkan också, de behöver få prova sig fram lite hit och dit, hur ska de annars hitta sin väg? Även om det svider i våra mammahjärtan så behövs den där processen. Andas djupt och ha förtröstan även om du också finns där och manar på och peppar. Kramar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s