Lördagkväll

Och min stora unge går ut. Ska på konsert på ett av det där ungdomsställena. Inte så långt härifrån. Ändå måste vi ju propsa på reglerna. Det är kallt ute = jackan på. De slutar klockan 4 = han måste vara hemma 24,30 som allra senast. Sedvanliga dörrsmällar. Två tre byten av tröjor. Två tre toalettbesök senare säger ungen; hej då morsan och går med ett leende.

Mannen säger till mig att han har kul när han tjafsar.

Jag säger att jag avskyr tjafset, men ser det fina, minns det där pirrandet…på egen hand.

Sen går mannen ut och röker cigarr i trädgården. Jag sopar frenetiskt golvet. Jamen ni fattar ju! Hur kan världen snurra på som vanligt när min unge ger sig av? Även en högst städobenägen människa som jag får stora ordningsattacken.

Hunden håller sig i sin bädd. Lyfter ett ögonlock som för att säga; om jag låtsas sova så är allt som vanligt och jag följer inte med den där kvasten.

Ja, det är lördag och allt är som vanligt. Fast ändå inte.

 

5 reaktioner på ”Lördagkväll

  1. Javisst måste han det! Klart att jag är glad. En massa minnen från min utetid dyker upp. Det är ju där man testar livet. Jag fixade andningen, det gjorde jag. Kram!

   Gilla

 1. Sopa på du, det gör gott! Själv har jag en dotter som i.n.t.e går ut, fast hon skulle få… haha, det är lite omvänt här. Några gånger har hon varit ute, men hon säger själv att nä, hon vill inte. Jag antar jag ska vara tacksam på ett plan (och ÄR det), men hoppas att hon sen inte plötsligt går 3000% in om några veckor, månader eller år 😀
  Kram på dej!

  Gilla

  1. Ja du Nina, aldrig kan det bli helt bra va 😉 Jag har ju en tolvåring också och han har slutat gå ut med sina kompisar på eftermiddagarna som han gjorde innan. Vill inte ha det där extrema varken på ena eller andra hållet. Så att jag får väl sopa på lite till. Kram

   Gilla

   1. Jamen exakt, man vill ju att de ska ha kompisarna och ha kul tillsammans med dem, men inte too much. Och man vill de ska hållas hemma tills de vet bättre, men ändå inte too much 😉
    Vi sopar vidare 🙂
    Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s