Hårda pix

Jag har aldrig riktigt förstått det uttrycket. Därför googlar jag på det. Hårda pengar. Va? Tydligen 80-tals slang. Min far brukar använda det när något känns tuff.

Det var tufft igår. En utav av de två killarna som skulle ta ner trädet frågade varför och det blev tjockt i halsen på mig när jag förklarade om garagen under och rötterna och så. Jag fick medhåll av den andra killen men kände ändå att jag måste säga hur jobbigt det här är för att sen försvinna snabbt in i min rensningsmission. Sen gick det  ursnabbt. På bara en och en halv timme var vårt träd nedsågat, bortsopat och på väg härifrån.

Snabbt men ändå inte. För varje sågning kände jag, där jag gick och sorterade i badrummet, som om de skar i mig. Jag får verka hur galen och löjlig som helst. Jag bjuder på det. Jag sa nej tack då killarna frågade om jag ville ha kvar en bit av trädet som minne. Och när stora sonen kom hem och såg den tomma tomma trädgården sa han; skönt! Jag ville slå på honom då, men det är ju dumt och jag är bara galen och löjlig, inte dum. Så inte klippte jag till ungen. Han är längre än mig och med boxningsmuskler som man inte leker med hursomhelst utan torkade bara bort en tår till i smyg, likt den lipsill jag är.

Det kanske är skönt också. Jag slipper en hel massa barr överallt. Kommer inte att behöva ta till med långa skaft för att få ner strumpor och andra roliga saker som grannarna tappar ner. Kanske.

Jag har ju sagt att jag vill rensa bort. Städa ut. Så sen gick jag igång på Facebook också. Kastade ut de där som bara har negativa tankar att sprida. De gapar alltid stort om utlänningar som gjort brott medan de håller käft när poliser blir tagna på bar gärning för samma sorts brott ( vi snackar våldtäkter här!!!) . Svin är svin (förlåt grisarna!..bara lånar ett färdigt uttryck) vilket land de än kommer ifrån och därför städar jag bort en del av dessa svartmålare. Jag vill ha flow. Jag vill ha luft. Överallt. Framförallt vill jag inte ha den där ilskan. Hatet som bara sprider mera hat. Bort med det! Schas!

Så där ja! Idag städas det här med hjälp av min svärfars hemhjälp. Och i morgon kommer trädgårdsmästarna med nytt liv till min trädgård.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s