Var glad !!!

Det säger jag till mig själv där jag sitter framför datorn med min innestängda frustrerade hund. Utanför jobbar tre trädgårdsmästare med att göra min trädgård vackert grön igen. Jag hör dem samspråka och skämta på ett slavisktklingande språk. I en smygtitt förstår jag ju att trädet får bästa ersättningen. De ska jobba två dagar till och är alltså bara i början. Nyaste trädet har inte kommit än, men jag lovar att det redan ser snyggt ut.

Därför måste jag glädjas. Bita ihop för att vi får hålla oss inomhus, jycken och jag och passa på att rensa lite till. Jag som kastat mina onödiga onlinespel (behåller dock wordfeud som jag är alldeles för fäst vid!) använder också tiden till att googla på saker jag behöver till mitt jobb istället. Mycket kreativare.

Massor av tid att tänka får jag också på köpet. Tex tänker jag på hur bra det gick för min son. Att han fixade sina två examen och nu får fortsätta konstlinjen. Hans mål är att åka tillbaka till Sverige. Jobba nästa sommar också. Då måste han klara året utan en massa att ta igen. Det är dealen. Jag är sååå stolt. Hela semestern pluggade han själv. Halva dagar och ibland hela satt han där med sina böcker och vi med föräldraögonen som trodde att han bara showade fick oss en stor överraskning. Han hatar fortfarande skolan. Kommer fortfarande hem småilsken. Han köper en massa märkesgrejer för sina alldeles första egna pengar. Jag förstår inte riktigt det. Men han är glad för det. Då är jag det med.

Och i morgon. I morgon kommer trädet.

 

Exif_JPEG_PICTURE
Min unge i en utav dykningarna han gjorde med sin pappa när han inte pluggade.

3 reaktioner på ”Var glad !!!

  1. Oh vad bra allt låter, så det är bara att tvinga på dig lite glädje. Gläds åt din duktiga son och din trädgård blir fin igen. Det hjälper mig när jag känner mig botten. Jag säger till mig själv: oh vad mycket du har att glädjas åt och att se fram emot och då kommer jag faktiskt på mycket som ger mig glädje om det så bara är en liten blomma som slagit ut sätter jag mig ner och facinerats av de små detaljerna i blomman. Det gör mig gott. Lycka till och försök känna glädje av att du är du och de runt dig är dina och de blir glada om de ser att du är glad. Kram

    Gillad av 1 person

  2. Låter så härligt med son! Grattis! Och ditt träd – förstår alla dina känslor. Även om det rent logiskt måste ned… Vi hade en jättestor alm på gården till en lägenhet vi bodde i för länge sen. De tog ned det och dottern som var 3-4 år då bröt helt ihop och skrek – man får inte göra så! (Ville också lägga mig ner och skrika)
    Stor kram och jag blir glad när jag läser här idag ❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s