Pippi onsdag

Möter hela tiden en pytteliten fågel. Den hoppar ut framför mig på vägen där jag promenerar med min hund. Den riktigt tittar på mig. En liten sparv ser det ut som. Det är inte bara en gång detta händer utan flera dagar i rad. Visst vill den säga mig något då…

Ur Djurens språk (som jag har pippi på!);

Du befinner dig nu vid ett avgörande vägval i ditt liv. Det är viktigt att följa ditt hjärtas väg. Min gåva till dig är att hitta rätt. Betrakta de möjligheter som dyker upp med kärlek, därefter kan du bestämma dig för vilken väg du skall gå.

Tänker på det när jag sitter i bilen, i trafikstockningen, med hunden på väg till kompisens morgonfödelsedagskaffe. Mellan en svordom och en annan riktad mot andra bilister och mopeder som sicksackar mellan oss, radar jag upp saker som hänt de sista dagarna. Betraktar dem. Vad är det jag ska välja? Kärlek, alltid. Självklart! Men var i hela denna förbaskade röra erbjuds det något för mig?…får tänka vidare.

Kommer så småningom fram. Intar min cappuccino på trottoaren, med tillhörande kaka, framför min tokparkerade bil och en hund som hellre vill promenera.

Köp inga presenter, säger kompisen. Jag vill bara träffa dig och bjuda dig på något.

Jag har inte köpt något. Jag är en lydig flicka kvinna. Jag har tillverkat en brosch. Med en bit av ett armband jag en gång fick av min vackra systerdotter, men som gått sönder. Kan inte med att slänga vissa saker. Inte heller laga, men däremot göra om. Baka in. Göra till något nytt. Det har en underbar föredetta blogg- numera instagram-vän lärt mig.

Fantastiskt kul att ge bort något man själv gjort.

Fantastiskt kul!

Att ge bort saker överhuvudtaget vill jag minnas att en annan Pippi (Långstrump alltså!) också tyckte. På sitt eget födelsedagskalas gav hon presenter till sina vänner med. ”Bara för att man känner sig så bra efteråt”.

Känner mig faktiskt mycket bättre när jag gett bort min hemmagjorda brosch.

IMG_20180221_085813.jpg

5 reaktioner på ”Pippi onsdag

 1. enaningomyoga

  Åh vilken fin brosch! Älskar också Hannis’ alla DIY grejor 🙂

  Det här med att välja kärlek, det är ju när det är svårast som det ger störst effekt. Är i alla fall min erfarenhet. När man lyckas höja sig själv över situationen och kan se den liksom ovanifrån. Då ser allt ut som ett game. Och ingen kommer undan svårigheter, de ser bara olika ut under olika tider i livet. Men det vet du ju. Skickar många kraftkramar!

  Gillad av 1 person

 2. Det låter som att du tänker rätt. I bland måste du kanske leta fram små kärlekstecken och leva ut dem. Den lilla fågeln vill nog att du ska se det lilla i det stora.
  Fin brosch, ta hand om dina vänner.
  Jag kan sakna vänner ibland.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s