Att kämpa på

Innan dagen drar iväg med mig måste jag bara trycka ner fem saker jag är glad för idag med. Jag behöver det. Allt känns förfärligt motigt och därför plågar jag er med positivitet. Ha ha ha! Elaka jag.

  1. Mitt i allt regn slår det till och blir isigt. Jag ska snabbt hoppa in i min bil och snabbt köra till snabbköpet men blir stoppad av isskrapning. Som på den gamla goda tiden i Sverige. Jag var 19 och skrapade is varje morgon halv sju på morgonen för att köra till mitt jobb på textilfabriken. Får en skön feeling mitt i alltihop och ballglor på de vackra mönstren på min bilruta.
  2. Tjejen på orienteringskontoret, som funkar bättre än arbetsförmedlingen, är duktig och hittar äntligen en kurs på två dagar min son kan tänka sig att gå. Samtidigt hjälper honom att skriva ett CV. Där hör jag honom sätta ganska bra betyg på sig själv på både svenska och engelska. Yes!
  3. Igår gick min yngste son till skolan. Oklart vad han gjorde där, men han gick dit.
  4. När jag kör till snabbköpet ser jag vår vän settern skymta förbi med sin matte. Han lever fortfarande och kan gå på promenad.
  5. Min hund spanar in en hel bulle i parken men lyder när jag kallar in honom. Det där är svårt för honom som brukar skynda sig att glufsa i sig allt gott innan jag hinner reagera. Då kommer en enorm kråka och dimper ner. Tar bullen och flyger upp i trädet bredvid. Sen sitter den där en stund och äter lite på den. Min hund blir alltså räddad av en kråka. Fåglarna är med oss helt enkelt.

 

Nu ska jag jobba på med en del saker. Planering. Hjälpa en arbetskamrat. Banka ner min ångest. Livet kör på.

wp-1548241244932529589186388086492.jpgwp-15482411894252629054474464101588.jpgwp-15482412942961739154899490866556.jpg

En reaktion på ”Att kämpa på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s