Saker jag undrar över (varning för ironi!)

  1. Varför man får driva med den skånska dialekten? Utan att det minsta reflektera över om man gör illa vederbörande skåning, då man överdrivet upprepar meningen som  uttalats  lite sådär bräkande och skorrande. Sådär gör inte samme skåning med vissa personer som kör kilometerlånga iiiii till och med då de sjunger bara för att de råkar komma ifrån eller ha rötter i Göteborg/Stockholm eller annat onödigt dialektområde. (detta har jag tjatat om förr och det är möjligt att det är ett fenomen som bara uppenbarar sig ibland utlandssvenskarna, så ni får stå ut med en halvitalienares idisslande)
  2. Varför kan inte alla bara börja vara lite snällare istället för att tränga sig före överallt? I trafiken, mataffärskön, på posten, hos läkaren…you name it! Finns inga gränser. Jag har sett folk köra förbi ambulanser med sirenerna på. Tänk om man hade haft en bandvagn då…eller nej det blev ju fel tänk!
  3. Varför kollapsar många saker samtidigt? Här hemma verkar det vara någon form av outtalad lag på det; båda toaletterna står och rinner, ett fönster går inte längre att stänga och varmvattenberedare kan bara sluta värma vatten mitt i en dusch.
  4. Varför tänker jag varje år att jag ska köpa julklappar under hela året så att jag slipper jaga på i sista sekund och sen jagar jag på i sista sekund varje år? Eller egentligen var tusan lade jag nu de där förbenade sakerna jag faktiskt köpte? Tycker att vi avskaffar det här med julklappar och ger presenter hela året istället. Bara inget på julafton.
  5. Varför mina svärföräldrar planerade så illa att maken fyller år bara fem dagar innan julafton? Apsvårt ju att hitta på och hitta på till en som går rakt ut och köper det han behöver när han behöver det. Hmmm!

 

En reaktion på ”Saker jag undrar över (varning för ironi!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s