Jag; en tjuv

När jag var hemma i Sverige i somras öppnade jag en låda…eller jag öppnade flera lådor, men en innehöll julbonader. Överst låg den min mor broderat för länge sen. Den som hon alltid hade uppe varje jul. Utan att blinka fick den slinka ner i min resväska. Jag frågade ingen. Bara tog.

Vi delade det där med handarbete jag och min mor. Båda gillade vi att pyssla med händerna. Sticka, virka, göra makrame’ och sy. Jag var ganska bra på att brodera med fast slöjdläraren skakade på huvudet åt mina baksidor. Det skulle vara lika snyggt där, sa hon. Hur jag än försökte så blev det inte så. Snärjde ihop och fäste trådar som stack ut. Fattade ingenting.

Kanske var det mitt undermedvetande ”gömma i garderober och på baksidor ” som gjorde sig till känna. Förmodligen har jag ärvt det efter min mor. Fast hennes broderibaksidor var snygga. Det var dock inte hennes garderober, kan jag konstatera så här efter flera röjningar.

Det är väl sant det där att har man det för snyggt så finns det en hel del osnyggt i gömmorna…eller?…

Det är rätt lustigt för lådan som jag hittade bonaden, jag stal, i var nog den mest propra hittills. Vi får väl se hur detta slutar nu när jag inlett min karriär som kriminell. Får göra statistik efteråt. När jag är klar.

FullSizeRender

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s