För 27 år sedan

idag kom jag med mitt pick och pack till Italien.

Då hade jag suttit på resväskan och gråtit för att jag inte fick igen den. Ingen resväska rymmer allt man vill ta med sig när man vet att man reser men inte om eller när man kommer tillbaka.

För 27 år sedan var jag 27, och ett halvt om man ska vara petig, år.

Det är alltsåledes lika länge jag levt i Sverige som här i Italien nu idag. Minns inte tider eller så. Tror att det var någon gång närmare lunch jag reste.

Minns bara att min mans morfar dog min första natt här. Kalabalik är mitt efternamn. Nej, det var inte mitt fel. Men han sa ju att han väntade på att vi skulle vara tillsammans jag och min man. Ibland bara undrar jag ju…

Jag hittar inga bilder på den tiden. De måste ju finnas men allt jag får fram just, och med alldeles för mycket tid nedlagd på letandet redan, är denna från julen 1991 i min lägenhet. Tagen av min blivande sambo och senare…mycket senare… make.

F5708564-1193-4222-A2F2-82D11FADD24A_1_105_c.jpeg

Vad tänkte jag då?

Att om allt sket sig så fick jag packa om och dra hem igen.

Att alla fanns där några timmars resväg härifrån.

Att det alltid går att börja om igen.

Hmmm! Jag stannade ju kvar.

Visst har jag tänkt tanken att packa om väskan.

Visst gör jag det fortfarande ibland.

Fast idag skålar jag för 27 år.

I kaffe skålar jag, som den trots allt inbitna svensk/italienare jag är.

Sen funderar jag lite på om jag hade struntat i att ta det där planet…

Om jag hade stannat i Sverige…

Jäkla onödigt att tänka så!

Nu börjar jag på nästa 27 år här eller där eller någon annanstans.

Vi får se…

En reaktion på ”För 27 år sedan

  1. Vi gör alla våra val i våra liv, en del stora som din med en flytt till ett nytt land. Det valet var det bästa för dig just då och inget att grubbla på. Leta rätt på allt positivt det har fört med sig för dig. Problem och sjukdomar kommer vi inte undan var vi än bor. Vi kan bara göra så gott vi kan för att vi själva och vår familj ska må bra. Alla ansvarar för sitt eget liv.
    Många kramar och lycka önskar jag dig under dina kommande 27 år.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s