Sprida ljus

Den där ilska dagen slutade så klart i skratt…efteråt…

Har precis skrivit om min arga dag då det plingar in videos från min kusin. Hennes underbara lilla babytjej som rullar runt, skrattar och bara är allmänt babygullig.

Sååå ljuvlig!!!

Då får jag fart igen. Eftersom solen lyser tänker jag spela in två videos, till mina små kycklingbarn, trädgården.

Det tar tid. Hittar en bra sittplats på gräset intill granatäppelträdet. Det luktar lite konstigt där men jag skyller på gödning, gammal sköldpaddemat och jag vet inte annat. Väntar in sopbilen brummande (alltså…den kommer typ en gång i månaden nuförtiden…idag då…hmmm!), vägarbetarna som kommit igång efter lunchen och gräver utanför vår grind (borde inte ha ätit tänker jag nu, utan jobbat på istället när de var tysta) samt grannarna som börjat äta på balkongen helt plötsligt… fast efter min lunch…och pratar på högljutt värre (ingen ordning på folk).

Tycker att det känns osedvanligt vått i rumpan, men skyller där och då  på regnet som hållit oss i schack hela veckan.

Så reser jag mig upp för att rätta till stativet. Då känner jag det. Jag har hundbajs på hela bakdelen. Tunikan jag har på mig och jeansen, när jag trampar runt barfota för att kolla var i gräset ser jag mitt rumpavtryck i bajset just som jag även känner det med foten. Jag har hundavföring överallt. Skickar ett meddelande till sonen om han kan ta med sig våtservetter ut. Kan han inte då han själv sitter på toa. Den andre sonen vet jag inte var han är. Drar av det värsta på foten i gräset och haltar mig in efter våtservetterna.

Byter om kastar allt tillfälligt i badkaret, tvättar mig och går sen ut med påse för att plocka upp bajset.

Därefter spelar jag in videon som kom av sig.

Det är inte kul under tiden. Bara jobbigt och ledsamt. Min hund brukar sällan bajsa i trädgården. Det är liksom sista utvägen för honom. Han måste ha varit desperat. Akut magont. Nä, det är verkligen inget skoj med detta.

Sen när jag tjongat iväg videon då kommer skrattet.

Hjälp alltså, vad jag måste göra för konstens skull!!! Och hur kul skulle inte en video om mina missöden kunna bli? Bara tanken alltså…

På kvällen envisas jag med att ha mina ljus tända när vi äter (ja, en italiensk familj äter typ alltid!). Jag har fortfarande värmeljus kvar fast jag vet inte hur länge till. Det var segt att beställa på IKEA. Alla sitter ju hemma och beställer.

Där, vid bordet,  fastnar jag i en lek med kameran. Jag är inte så bra på att ta bilder. Men jag tycker ju om att leka.

Titta jag kan trolla! Har förvandlat ett värmeljus till tre.

Det är ju just det jag vill; utöka ljuset. Ljus är viktigt även när allt ser mörkt ut.

Fortsätta jobba på fast jag blir arg och ledsen ofta.

BF5853B4-5D6E-489F-8D69-F0DB83135EEC_1_105_c

 

 

En reaktion på ”Sprida ljus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s