Vill gnälla

Så om ni inte står ut med det kan ni låta bli att läsa detta inlägg.

Ni vet en sån morgon som börjar efter en natt med tusen uppvaknanden. När förkylningen som tycktes lite bättre efter den upplyftande utestunden med jobbet i lördags verkar ha klubbat ner dig i skorna och du inser att du inte på något vis i världen vill sjunga med små barn eller försöka hålla dem lugna och sköna så att inskolningsmamman inte ska vända i dörren.

Du försöker med din vanliga halvtimmes meditation men efter tjugo minuter börjar du smygkolla timern för att se så att den inte pinglat till utan att du hört det och suckar när du inser att det fortfarande är 8-7-5 tusen minuter kvar.

När du äntligen bockat av din fuskmeditation och försöker pilla i dig lite frukost skickar du ett meddelande till dagiset. Sorry!

Men se den gubben går inte! Du är en viktig del. Du får helt enkelt ta på dubbla munskydd och masa dig till jobbet. Det går inte vägen att ställa in en inskolning på så kort varsel (undrar i ditt stilla sinne hur det skulle ha gått om du hade haft feber…). Detta blir dig klargjort i ett småilsket samtal medan hunden gnyr och mååååsssste ut i regnet. Han ville inte bajsa klockan sex med maken men nu, nu jädrar så är det alldeles nödvändigt.

Regnet ja, en anledning till att klaga. Det pausar inte en sekund.

Det regnar. Hunden bajsar. Du fryser trots att vinterjackan åkt på igen. Det regnar. Du traskar lite så där darrig iväg till jobbet medan du intalar dig att det bara handlar om en timme. En liten ynka timme ska du väl fixa. Vilket du också gör. Det regnar när du går hemåt igen med löfte om att få stanna hemma och ta hand om nedrans förkylningen resten av veckan. Du har ju en (hoppar inte direkt av glädje för den heller) vaccination inbokad på söndag. Kan man ens göra den om man är förkyld???

Du avbokar yogan. Värmer rester till lunch medan du hör din son, som äntligen fått tag i den där tjejen på arbetsförmedlingen, tjafsa om att det trots allt är bättre att bli kriminell än att tjäna så lite som de kan erbjuda. Bortskämda jäkla skitunge! Ut och gräv diken för hand vettja! Gratis! Fast det säger du inte för då slutar babblandet aldrig någonsin och du kommer aldrig att bli en så pass fri kvinna att du kan gräva ner dig under filten: dagens mål.

Sur som ättika sätter du dig och skrollar FB med filten lindad om dig och tänker att det var ju tusan vad svårt det ska vara. Det var ju attan vad intryck på föräldrar= eventuella framtidskunder går före pedagogik och hälsa. Skit också att en unge på 19 kan resonera sämre än en på 9. Ja, han var långt ifrån så korkad som liten faktiskt.

Fortfarande med filten på börjar du på ett blogginlägg. Det regnar och hundjäkeln tittar på dig igen.

Over and out!

En reaktion på ”Vill gnälla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s