Saker jag inte förstår;

I morse fann jag en död fågel i min trädgård.

Såg den inte i går då jag klippte gräs. Antingen fanns den inte där då eller så bara missade jag den. Fast vet inte hur, då den låg vid soptunnan jag slängde allt gräs i.

wp-1616146228367.jpg

wp-1616146202807.jpg
Går ut och begraver den i smyg så att hunden inte ska få tag i den.

Sen googlar jag och ser att det var en Steglits. Så underbara färger. Läser också om hur vackert den sjunger. 

Det var den som sjöng så skönt här ute. Önskar av hela mitt hjärta att det inte var den enda av sin sort. Fast det vet jag ju egentligen att den inte är. Det talar wikipedia och någon fågelsite om för mig.

Då jag bara för någon dag sedan var tvungen att begrava en liten sköldpaddebebis som inte klarat vintern undrar jag nu en del saker. 

 • Kan man ha hur många lik som helst i en trädgård som egentligen ligger på ett garage? Är det ens tillåtet?
 • Varför dör det liksom små liv i en rad här? Händer inget på år och sen; ta ta ta…mycket märkligt…
 • Vad är det som gör att en liten sköldis inte fixar det de andra verkar skaka av sig med skalet?
 • Varför väljer en liten Steglits att lägga sig och dö vid min soptunna, visserligen kastar jag bara grönt där men det är ju trots allt en soptunna? Av alla möjliga platser liksom…
 • Är italienska småfåglar korkade? När det snöade och var svinkallt för något år sedan satte vi upp ett fågelbord fullt med goa fröer och INGEN åt något. Möjligtvis är de så bortskämda med att folk kastar ut brödsmulor till dem att frön är blaha då…men jag fattar ändå inget. I Sverige säger det swooosh och så är alla fågelmat slut…
 • För snart tre veckor sedan tipsade en tjej mig om att virka små påsar att hänga hundhår till fågelbo i. Hennes mamma gör alltid det. Så då virkade jag loss på det:

wp-1616146314750.jpg

Pälsen är kvar! Måste man sätta upp pilar och blinkande lampor som indikerar var de ska sätta näbben eller måste jag bara ha mera tålamod?

 • Varför fattar småfåglarna i Sverige så mycket bättre och drar loss enorma tussar från min väns mammas påsar? Eller har jag virkat fel?
 • Tänker jag för mycket?
 • Är jag helt blåst och kanske i detta påverkad av italienska småfåglar? Jag minns inte så bra så därför kollar jag tusen gånger sönernas vaccincertifikat. Upptäcker att minste sonen som blir 17 år i juni skulle ha gjort ett vaccin 2019. Då man nuförtiden mailar vårdcentralen för att få en tid gör jag detta. Skriver också att jag måste ha glömt bort vaccinet. De frågar om hans personnummer. Får det och jag fick tid i går. Fast en annan vårdcentral med klurig parkering…eller ingen alls. Navigerar dit med sur tonåring som är två huvuden längre än mig och åtskilliga muskler starkare. Det är ingen lätt grej att få hem honom från polarna och iväg, men vi kommer dit i god tid och hittar en parkering. Han HAR redan fått det jävla vaccinet. 2016. Fast det står inte på det antika certifikatet (från dåtidens 2004) utan det spottar systemet ut mellan läkarens och sköterskornas småleenden. Han vill dra men erbjuds ett annat gratis vaccin som är bra att ha nu när ungdomar inte får covidvaccineras men likväl kan få lungorna förstörda. Jag bestämmer att han ska ha det och vi får sitta i en kvart i väntsalen sen och se så att han inte får reaktioner. Han är, om möjligt, ännu surare och jag känner mig som den mest korkade mamman i universum.
 • Om vårdcentralen har det i sitt förbannade system  varför sa de inte det när jag bokade som den fullständigt hjärnbefriade människa jag är?
 • I söndags blev jag vaccinerad. Dagen efter blockeras alla vaccinationer gjorda med Astraseneca. För att någon kanske dött i blodpropp. Hallå! Hur många tjejer har inte dött i blodpropp av p-piller? Blev p-piller stoppade då? Svar; nej! Möjligtvis var det killar som dog denna gång. Möjligtvis var det killar som blev skraja, alltid lite annorlunda då…

Ja, ni behöver inte svara. Jag ville bara skicka ut lite av dessa funderingar i världsrymden. Så där bara!

Kanske kommer svaren till mig. Kanske inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s