Alltså…

glömde ju att min avokado blommar.

Den som trädgårdsmästarna satte i jord när de var här och gjorde om vår trädgård.

wp-1616578700368.jpgwp-1616578700314.jpg

Den andra, jag planterade ju två kärnor, som står kvar i kruka verkar inte alls må så bra.

wp-1616578669899.jpg

Läser om avokado att de är två könade. Alltså skulle jag tekniskt sett kunna få avokadofrukter.

Detta är sååå spännande!

Har precis följt en tjej som startat biodling i Sverige. Hon har skrivit några dagar om det på instagramkontot @hejalivet. Det är mycket inspirerande för mig som går i ”lantistankar”. Visst, jag kan göra massor här. Fast biodling på ett garagetak….Kanske inte ens det är biodling som är min grej. Men jag gillar den där entusiasmen. Hur man bara köper en grej och sen lär sig allt eftersom.

Så hjälper minstingen mig att bygga ut sköldpaddedagiset jag har numera. Vet inte alls vad jag ska göra med alla dessa små som vi hittar varje dag igen. Vi är uppe i nio stycken. Fullständigt olagligt och galet mysigt. Men som sagt, vad gör man med dem? (här vill jag inte ha tips om soppor och annat skräp! he he!)

wp-1616680688343.jpg

Jag är också sjukt imponerad av min sons uppfinningsförmåga. Jag bara kastar ut en ide och han fångar upp och förbättrar. Samtidigt som han hjälper mig att få rätt med en video jag måste skicka.

När han ligger där på knä och fäster nät pratar jag om hönor. Då tittar han upp med mycket orolig blick och säger -Näää, dem kommer hunden att äta upp.

Ha ha, han blev nog lite orolig. Men jag tänker; avokado och ägg alltså!

Sköldpaddor är mera osäkert.

Fast fina är de förstås.

2 reaktioner på ”Alltså…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s