Leka mig tillbaka till bloggandet…

Tappade bort mig. Försvann in i ett moln av vikarierande och annan skit som bara har en förmåga att rasa in i just februari.

Jo, det var bra att jag fick lite extra jobb. Så klart. Aldrig fel att tjäna lite extra. Men det gjorde mig perplex då jag själv tydligen skulle bestämma priset. Satt där med gapande mun och fick höra att de andra, de unga tjejerna, får 4 euro i timmen vid extra jobb…eller om det är alltid…oklart….men att jag såklart skulle få mera. Gamla tanter har vissa privilegier tydligen. Där började jag stamma. Om dessa tjejer skulle tycka att jag är något skit som katten släpat in innan sen skulle få veta att jag får dubbelt så mycket som de ( fem gånger så mycket för engelskan) så tror jag att de skulle göra, med all rätt, uppror. Men föreståndaren får bestämma. Jag klarar inte av det. Vad säger man? Att man skulle vilja ha en ordentlig, vit lön med alla de tillbehör? Nä, man säger; tack! Perplex, går man därifrån med ett ”ochsåmåsteviseöverdenjävlaarbetsbokenförtvå/treåringar” i ryggen.

Sista dagen jag jobbar extra, var det karnevalsöppning. Alla barn har tvingats klä ut sig. Eller alla och alla. Vissa bara njöt. De som ville kommer glänsande i prinsessklänningar, supermansdräkter, lejonkungar och förvånansvärt många Mimmi Pigg. En flicka ÄR Mimmi Pigg. Hon har till och med fått på sig matchande läppstift till sin dräkt av mamma. En annan flicka är en helt underbar nyckelpiga med superfina vingar på ryggen.

En pojke som förkunnat att han skulle vara dinosaur kommer sur utstyrd som en panda och ber mig plocka av honom den så snart vi är själva i matsalen. En annan pojke använder sin Kapten Amerika cape till att fånga de andra barnen med…också ett sätt. Dagen till ära får vi ha byggklossar i matsalen. Jag har ju blivit tydligt instruerad om ” ingen engelsklektion”. Fast jag sätter på en video med engelska barnsånger så att vi kan dansa också. Är det fest så är det!

Jag har snabbkonstruerat en kaninutstyrsel till mig själv. Den blir mycket uppskattad av barnen då jag även är den enda läraren som är utklädd. Surpuppor!? Eller är det jag som är smått galen kanske? Minns ett pyjamasparty på mitt första jobb i Sverige där alla lärare kom i pyjamas…galna sydamerikaner tillsammans med lika galna svenska kollegor?!? Jag vet inte men har ju alltid tyckt om att skapa utklädnader. Jag vann ett pris på kyrkans barntimmar en gång (för mycket länge sen ha ha!). Det var ingen som kände igen mig och min syster utklädda till, hon häxa och jag detektiv.

När jag tar av mina öron för att de hela tiden halkar ner när jag böjer mig för att assistera någon så undrar barnen varför…hur ska du vara kanin nu då? Underbart!

Så att det är detta jag har pysslat med…om ni undrar.

Kanske ska jag fortsätta att leka när jag ändå är igång…

Och nu så har jag ju lekt mig in här igen. Skönt!

4 reaktioner på ”Leka mig tillbaka till bloggandet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s