Om Heliga Birgitta kunde så kan väl jag

Skit plan!!!, skrek hela mitt inre inte bara efter punkteringarna men även då jag kom på att resa genom Italien i augusti månad är en otroligt bajsig idé. Den stora semestermånaden här ju. Alla priser går magiskt i topp och eventuella övernattningar kan man leta på månen efter.

Dessutom med en hund. Och ett bagageutrymme för Barbie. Hur i helskotta tänkte jag där???

När jag mal vidare på min självdestruktiva hatsession går allt precis så rakt åt skogen som det kan göra.

Jag vet att det är totalt fel mantra. Ändå kör jag på som om jag skulle försöka vinna första pris i bajskastning på mig själv. Idiot, det har jag ju redan vunnit. Flera gånger om till och med.

Skärper till mig och försöker återkalla det jag tänkte förra helgen. Då jag gick där i Heliga Birgittas spår. Vi firade Svenska kyrkan i Roms 50-års jubileum. Att Birgitta faktiskt reste från Sverige till Rom på 1300-talet. Alltså, hon satte sig inte i sin bil och körde. Inte heller tog hon tåg eller flyg. Nä, antar att hon red. Vad jag förstått fanns det inga kärror heller så det var bara att hoppa upp på hästryggen och sitta sig ond i rumpan av bara den. Möjligtvis gå.

Det kan inte ha tagit ett till tre dygn…vågar inte ens tänka på hur länge. Och var sov man ens över?

Och här sitter jag och gnäller.

Förresten har jag redan släppt allt och dragit ut på okänt vatten. Närmare bestämt för 29 år sedan. Fast då var jag 27. Lägg till trettio på det.

Heliga Birgitta var circa 46. Man var gammal när man var 46 på medeltiden.

Ja ni ser ju att jag måste skärpa mig. Gnällspik!

Dessutom åker jag inte till något helt okänt. Sverige kanske inte är vad det var för 29 år sedan. Fast jag har ju tittat in där lite emellanåt…ska nog bli bra…

Allt talar för att jag måste ta det lugnt.

Ska försöka med det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s