Att äta eller inte

Säg för Guds skull aldrig till en italienare/italienska att du ingen aptit har. Då blir det som att du förolämpar dem. De lagar ju så mycket gott. Hur kan du vara utan aptit?

Och säg aldrig aldrig någonsin att du i ditt desperata försök att få till någon form av näringsintag börjat med barnmat på burk. Shit! Hur kan du? Det är väl bara att försöka lite mera med ”riktig” mat?

Då ska vi inte glömma att barnmatsburk i detta land smakar ingenting. En skymf mot bebisar som ska ha sina första smakupplevelser med denna skit. Bebisar som just med sitt allra högkänsligaste organ, dvs munnen, ska vänja sig vid att få något annat än mammas- eller pulvermjölk. Så sorgligt och ännu ett bevis på att de barnglada italienarna som sticker hela huvudet i barnvagnen och nyper stackarna i kinderna egentligen hatar just väldigt små barn.

Hur kan man annars önska dem att äta luft?

Nåja, det har iallafall fått min aptit snäppet upp. Blandat som sås på lite pasta eller ris och med massor av parmesan så går det bra ner.

Jag vet inte hur den färdiga barnmaten i Sverige smakar. Min äldste son vägrade den då han var liten. Ändå stod det köttbullar och spaghetti och såna grejer på. På de italienska är det typ linser och morot, broccoli och ärtor eller bara någon kött- eller fiskburk. Inga färdigblandade rätter minsann.

Tänker iallafall inte fortsätta med denna konstiga diet. Hoppas på att börja med egentillagade grönsaker nu. Hoppas att den där beska eftersmaken försvinner snart.

I morse testade jag kaffe och havremjölk. Som jag längtat efter det. Det var ingen höjdare men kroppen gick iallafall med på det utan större protester.

Det är som att jag håller på att återupptäcka vad man kan och inte kan äta. Lite som en nyfödd. Bara det att mina smaklökar verkar vara altererade. Snappade åt mig två potatischips igårkväll som jag gått och varit sugen på. De smakade också beskt. Surt sa räven…eller beskt…

Hur som helst så går all min solidaritet till dagens italienska bebisar.

Önskar er verkligen kloka mödrar som lagar till egen mat åt er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s