SkitRom

Idag vill jag sabba.

Förstöra myten om det romantiska, vackra och lite mystiska.

Få alla att glömma om de där underbara små vägarna som alla bär hit.

Till Rom.

Ilskan lägger sig som aska efter ett vulkanutbrott på allting när jag hängt ut tvätt och någon skakar sina mattor ovanifrån en balkong och det ser ut som om jag bodde nära den där jäkla vulkanen och inte 200 km därifrån.

Jag skriker och någon däruppe, som har skakat allt möjligt i hela sitt liv från sin balkong, svarar att det ”försvinner med vinden”. Hon får föralltid heta Borta med vinden.

Mannen som gapat åt kvinnan med terrassen under, på andra sidan staketet, att hennes hundar stör honom när hans mat & sovklocka ringer efter lunch kastar ner en sigarettfimp från sitt fönster. Antar att den också försvinner bort med vinden utan att landa i huvudet på någon som går ut genom porten. Kvinnan med hundarna har jag inte sett till sedan fimpande mannens ingripande. Det verkar bo någon annan i hennes lägenhet nu. Hon har förmodligen hyrt ut den. Antagligen hade hon någonannanstans att ta vägen. Tur för henne.

Det har inte jag. Alternativboendet finns inte.

Går och försöker kasta mina sopor istället. Jag får klättra över sopberget som växt och växt och ligger kvar efter att sopbilen med icke-återanvändbart skit tömt containrarna men lämnat kvar det andra då påsarna inte befann sig där de skulle för att allt var knökfullt. Det är inte tömmarens sak. De ska komma andra och sopa rent sen. Det som zigenarna ratar.

Tänker på den gång jag öppnade sopcontainern och det stack upp ett huvud därinneifrån.

Hjärtsnörpen var nära när jag insåg att det var en zigenare som bara hoppat in för att han kanske inte hade någon gammal galge eller käpp med krok att dra upp intressanta påsar med. Ryser vid tanken. Fast han levde ju i alla fall…

Ja, jag är irriterad idag. På folks uppförande och kommunens ”har inga pengar”, svar.

Vi betalar massor i sophanterings avgifter.

Sen skickas skiten till Sverige…har jag hört.

20170125_071647.jpg

Så att detta får ni ta, medan jag duschar och drar iväg ut i dundrande trafiken för att ta mig till min yoga oas.

Hej!

En reaktion på ”SkitRom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s