Barn

Jag är fortfarande varm i hjärtat efter gårdagens underbara kombinerade lucia-och barntimmeavslutning inför julen. Sötaste ungarna lussade för föräldrar och mor-och farföräldrar. De minsta sprang mest omkring och en gullig liten tärna drog av en utav de större tjejerna glittret. Hon blev inte arg utan dekorerade senare det rosa plastslottet med sitt glitter och sin lilla lykta då hon och jag smög iväg för att leka lite själva.

En liten kille läste en dikt tillsammans med mig och ansträngde sig hårt för att det skulle låta som min skånska. Höll på att dö sötdöden där!

Det var ett helt perfekt luciatåg. Fyra underbara flickor stod där framme som fasta tärnor och lucia men tomtenissarna bestämde sig snabbt för att sitta i mammornas knä istället.

Vi vuxna sjöng och ljus tändes.

Idag tänker jag att de ljusen också får vara som en symbol för det fantastiska ljus #musikhjälpen har spridit i Sverige.

Själv stödjer mannen och jag sedan länge Save the children.

Man rör inte barn!

Och om jag hade kunnat önska en sång på musikhjälpen skulle det ha varit denna.

 

IMG_20171217_082955.jpg

3 reaktioner på ”Barn

  1. enaningomyoga

    Så fint luciafirande! Och nej man rör inte barn! Och i år tyckte jag att Musikhjälpen var något helt extra, eller också var det ämnet som gjorde mig så berörd, mer än vanligt. Vet inte, men det infinner sig en lätt abstinens och ett vemod varje år när det är slut. Men bara att njuta så länge det går. Och vilken pampig låt, du hade kunnat önska via play, men det kommer ju fler år! Stor kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s