Intentioner

Jag vill  jag skulle vilja Jag önskar: lugn och ro eller kanske bara att få ordning på allt.

Börjar med att sortera. Bort med skit. En bra bit med hår. Julpynt. Ställer en aut aut för en son. Ber en annan om maximal koncentration. Ser att böckerna behöver rensas också…åh, hur ska man hinna…

Hakar på en utmaning. Den ska leda mig in i mitt skrivår, det som jag tänkte mig i fjor men som gick åt skogen med hull och hår.

Men jag önskar rörelse också. Inte bara sitta där och fylla tomma blad. Jag behöver rörelse . Vet inte om . Har blivit skrämd. Vågar knappt skriva ner vad jag skulle vilja ha mera av. Gör det i smyg. Kommer kanske aldrig publicera. Aldrig att resa.

Det är kanske bra att jag bara kastas in i 2018. Inte smyger in i det, som jag gjorde med 2017 genom alperna. Det året blev fel inte helt fel, men inte helt bra…

I 2018 landar jag direkt i en utmaning. Kompisar som hälsar på. Tonåringar som bråkar. Hunden som haltar.
Rivstart! Varför inte?
Jag är inte klar med en planering…förstår inte varför det är så svårt. Det kommer att bli bra. Jag vet det. Ska bara sluta tveka och trycka på KLAR knappen.
På måndag ska jag ringa några samtal, köra igång några projekt. Livsprojekt.
Men framförallt ska jag lita mera till min känsla på att jag kan.

Ja, jag vet att jag vill ha mera lugn, mera vackert, mera musik.

Nej jag slutar smyga och fortsätter följa rörelsen. Jag sa ju det. Den visar mig vägen.

Precis som räven jag såg när jag i bilen på den tysta färden från min fars hus till tåget som går till Köpenhamn. Vi var precis på väg ut på stora vägen när den skönaste räven jag sett på länge, fluffig och rödbrungrå, smög in i buskaget i vägkanten.

Räv
Ett kreativt sinne finner alltid en lösning. Min gåva till dig är att lita på dig själv.
Så hys inga tveksamheter du har det som krävs!

 

Sången som får följa mig en stund har jag precis upptäckt.

 

 

En reaktion på ”Intentioner

  1. Oh vad jag kände igen mig i mycket. Jag längtar efter lite ordning och reda men det är grejer precis överallt. Men dina söner är i mina tankar mina barnbarn och din haltande hund är min mammas hund som ska sövas och sanera tänder, hon blir 14 år i april och den dan hon går bort törs jag inte tänka på för hon är mammas allt.
    Men jag hoppas jag får stöd av din räv. Jag försöker dansa med och inte oroa mig för allt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s