Tidningskul

Nu för tiden utgår vi alltid från vårt hem på söndagslunchen. Oavsett om vi eller restaurangen lagar mat blir det alltid en stund för soffsittning i vårt vardagsrum. Alltid har hen med sig en tidning. Ni vet en sån där papperssak som det prasslar rysligt om och som är galet svårhanterad för oss som känner oss extremt digitala. Vi skrollar hellre nyheter och jag kan inte minnas sist jag köpte pappersversionen.

Denna tidning, som hen har med sig, blir alltid kvar i vår tidningskorg. Korgen som varit med i många år och flyttat ett par gånger med oss. Den som en gång var full med godsaker i julklapp. På den tiden mannen fick julklappar på jobbet, vill säga.

I över tio år har den fungerat som tidnings-,handarbetsväske-, och diverse-ställ.

Sedan vi flyttade hit för tre år sedan har jag letat efter något att byta ut den mot. Något med mindre omfång.

Jag letar varje gång jag är på ett loppis och i möbelaffärer. Ja, till och med i allehandaaffärerna som finns lite överallt.

Under tiden klagar hen med tidningen. Att tidningarna samlar damm där. Att hen får nysanfall.  Att vi borde kasta tidningarna som ligger där och skräpar i korgen.

DSCN3796.jpg

Så i lördags hittade jag den värdiga ersättaren. Lite kantstött men med helt rätt färg. Hoppade av glädje för mitt fynd på tre euro och samtidigt hittade jag även ett par helt nya strechjeans för fyra euro. På samma ställe.

Dammar av den och sorterar tidningarna i korgen. Där ligger ca tio dagstidningar (hens) några LAV (Djurens rätt) tidningar, samt några yogatidningar och en Tara (får veckotidningsimpulser när jag är i Sverige.) Det intressanta är att det alltså var övervägande någon annans tidningar i korgen. Någon som klagade.

IMG_20180205_094005.jpg

Så nu har mina veckotidningar fått en ny plats.

Dem ska jag sortera vid ett annat tillfälle.

För nu har jag ju dammat av kastat alla dagstidningarna.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s