Om vi inte hinner smälta bort…

ska vi åka till Elba på lördag.

Jag är helt färdig för det. Mannen ännu mera. Hunden ska vi inte tala om.

20180730_1225471473738789.jpg

Han andas superhäftigt så att vi ibland tror att han ska få hjärtstillestånd och letar efter de svalaste ställena han kan hitta. Även om jag inte tror att just intill spisen är bäst så ser det ganska skönt ut.

Vi kan inte sitta vid ett matbord, i en bil eller bara bredvid varandra utan att världens bråk tar fart.

Längtar efter att flyta runt i havet. Låta hunden simma järnet. Bara att få vara.

När det känns som om blodet kokar lovar jag mig själv att det enda jag får lov att göra fritt är att skriva, läsa och vila på semestern. Det och badet. Resten är bara tillägg eller om jag får lust.

Äldsta tonåringen går ut för att fira med sin klass och kommer hem sent. Han kommer dock upp tidigt och säger åt fadern att han har någon som sover i hans rum. Mannen som är trött och har ont i halsen förstår ett flicknamn istället för kompiskillens namn och ser rött. Namnet är förknippat med en massa problem för båda våra söner. Jag kan inte låta bli att skratta när jag inser att det är den gamla vanlige kompisen, som bor långt borta, som sovit hos oss igen. Mannen är fortfarande rasande.

Själv är jag är så upptagen av att köra runt på mina sociala medier att jag inte märker att en fjäril slår sig ner i buskarna. Det gör mannen och tar en underbar bild bakom min rygg.

Vi måste nog åka på semester nu. Så är det bara.

img-20180729-wa0001680861156.jpg

 

En reaktion på ”Om vi inte hinner smälta bort…

  1. Vilken vacker fjäril, den sorten har vi inte i Sverige.
    Hoppas ni får njuta av livet på Elba, det behöver ni. Vi rinner bort av värmen i Sverige också men vi har äntligen fått regn men också mycket åska och värmen är kvar.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s