Vi är alla både elaka och snälla.

Ingen är bara snäll. Det är dags att sluta upp att tänka så. Ingen kan bry som om allt eller värna om allt bara för att man säger att man till exempel vill att vi ska öppna ögonen för klimatförsämringen. Ändå går folk igång. Pekar med fingret när någon skräpat ner å det värsta. Menar på att ”var är skolstrejkarna nu då”. Som om de borde vara så snälla att ta hand om det också.

Man kan inte ta i allt. Ett hörn kan få vara skitigt.

Hur kom jag nu in på detta?

Jo, min faster påminde min om att jag, som predikar förståelse för barn och ungdom och de som är annorlunda inte alls har varit en helt igenom snäll person. Hon sa inte så direkt till mig så klart. Hon vet förmodligen inte om hur jävulsk jag kan vara…eller så gör hon det.

Jag tog helt enkelt till mig historien om hennes enda kvarvarande höna. Hon och hennes sambo tyckte synd om denna höna. Därför införskaffade de sig en höna till. Denna stackare höll på att självdö då den ensamma hönan hackade på henne och frös ut henne och var så dum mot henne som hon bara kunde. Till slut fick köpet gå tillbaka och min faster sa att hon aldrig sett en sån lycka som när den mobbade hönan förstod att hon var tillbaka hemma igen. Den ensamma hönan trivs bäst själv och värper ägg nästan varje dag.

Den storyn bar jag med mig sen dess. För jag kände igen mig. Jag har också fryst ut och behandlat människor med min kalla tystnad. Detta är inget jag är stolt över men jag har lärt mig av detta att jag alls inte är den genomsnälla människan jag vill vara.

Kanske hade jag också min alldeles egen anledning. Kanske ville jag vara själv. Fast det motiverar inte min handling.

Vill bara säga med detta att vi borde sluta att hela tiden peka finger. Istället borde vi stanna upp och säga; stopp där detta är fel! Som någon borde ha sagt till mig.

Det finns heller ingen anledning att gå omkring och vara arg på den där mobbaren/mig själv, för gjort är gjort. Jag kan låta bli att göra så fler gånger, prata istället nästa gång . Det kan kanske inte hönan. Hon har inget annat sätt att kommunicera på.

Djur är också både elaka och snälla.

Och se så härlig hon är när hon hoppar upp för att få godsaker av min faster;

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s