Vänliga människor

Finns de? Jo, det gör de med de är sååå sällsynta.

Just nu är jag i stort behov av såna. Ja, jag är på väg att ge upp det här skitlandet. Alla nej. Alla svartjobb. Alla självhjälper (så säger man inte, det vet jag men skiter i det) när man inte mår bra. Hela min familj mår dåligt men vi famlar med ficklampa efter hjälp. Det dunsar in en massa förslag men inget är konkret.

Därför är Kleopatra, som sitter i luckan på kommunkontoret, en ängel som landat på jorden. Hon verkar förstå att jag har en vildhingst med mig som inte vill vänta en sekund på att hon annullerar hans borttappade id-kort och kör igång processen för ett nytt. Ja, kanske till och med att hon vet om hur svår hela den korta resan hit varit. Idiotiska diskussioner. Oro. Förseningar. Bakut sparkar. Hon har fått in det hela med sina antenner. Känner doften av min svett…fast det behöver man inte vara ängel för att göra förstås. Men hon ler mot mig. Även när hennes fjärilsörhänge ramlar av. Hon har en fjärilstatuering vid handleden också. En guldklocka med ett stort hjärta i strass. En svart enkel lite längre page och leopard top. Och jag tycker att hon är finast i världen när hon viskar att ”nu är vi strax klara” då min son står med näsan i mobilen igen efter fingeravtryck och namn underteckning. Bara det att jag kan höra viskningen i den här salen full med folk och urkass akustik. Italienare är dessutom aldrig tysta. Men jag hör henne. Jag är i ett löjligt stort behov av såna små viskningar. Hon vet säkert inte att jag går balansgång…eller?…

Så önskar hon mig en fortsatt trevlig dag. Det tar jag till mitt hjärta på riktigt. Hon gör min dag.

En reaktion på ”Vänliga människor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s